GuidePedia

0



Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τη χθεσινή του δήλωση ότι : «Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας» έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τους επιτελείς του Μαξίμου.
Αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η δήλωση αυτή τη χρονική στιγμή και μετά από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου την οποία χαιρέτησαν τόσο ο ίδιος όσο και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Δηλαδή οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίστηκαν στη βουλή με τη “ψυχή στο στόμα”» σχολιάζουν οι βουλευτές.
Η σκληρή αυτή πρόταση του κ. Γιούνγκερ δημιουργεί προβλήματα στη κυβέρνηση και ενισχύει τις φωνές όλων αυτών των βουλευτών που είχαν αντίθετες απόψεις, αλλά αναγκάσθηκαν τελικά να ψηφίσουν.
Βουλευτές μας τόνιζαν ότι δεν ήταν τυχαία η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα εγκριθεί στη βουλή από 180 βουλευτές. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η ψήφιση από 180 βουλευτές θεωρείται ανέφικτη, κάτι που μεταφράζεται σε πρόωρες εκλογές.
Πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές αυτός που παίρνει το δαχτυλίδι για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αλλά επίσης η Ν.Δ δύσκολα θα προχωρήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και όσο παράξενο και να ακούγεται τα γαλλογερμανικά κέντρα θα επιχειρήσουν την αντικατάσταση του.
Του Κώστα Τζεβελέκου
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top