GuidePedia

0

Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται στη πόλη Sulaimaniyah και στις γειτονικές περιοχές για περισσότερο από 62 ημέρες. Οι Αμερικάνοι δεν το βλέπουν!
Άμαχοι πυροβολήθηκαν και ορισμένοι από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι Αμερικάνοι δεν το είδαν!
Στη πρωτεύουσα Erbil του Ιρακινού Κουρδιστάν μας κλώτσησαν, μας επιτέθηκαν με μπαστούνια και μας υποχρέωσαν με την απειλή μαχαιριών να επιστρέψουμε σπίτια μας. Οι Αμερικάνοι δεν το είδαν!
Δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται και βασανίζονται, αλλά οι Αμερικάνοι δεν το βλέπουν!
Από τις 17 Απριλίου υπάρχει στρατιωτικός νόμος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνουν πόλεις και χωριά. Αθώοι πολίτες, άμαχοι και μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων έχουν συλληφθεί και βασανιστεί χωρίς καμία δικαστική απόφαση. Απαγόρεψαν κάθε διαδήλωση και κάθε έννοια ελευθερίας. Ωστόσο οι Αμερικάνοι που έφτασαν στο Ιράκ για να φέρουν την ελευθερία δεν λένε λέξη!
Είμαστε ευγνώμονες στις ΗΠΑ. Γιατί αγαπούν την ελευθερία και υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αναμφισβήτητα ο αγώνας του λαού των Κούρδων είναι μοναχικός και δεν περιμένουμε από κανέναν τίποτα. Αλλά γιατί τελικά σιωπά το κράτος της …ελευθερίας;
Ο Μπους έφτασε στο Ιράκ κοιτάζοντας το θέμα με ένα μάτι (μονόπλευρα). Ασχολήθηκε με το άλλο Ιράκ, γιατί το από εδώ Ιράκ ήταν δήθεν μακριά από τη τρομοκρατία και το πόλεμο.
Ο Ομπάμα ήρθε στο Ιράκ με το άλλο μάτι (όχι αυτό του Μπους). Θέλει το συντομότερο δυνατόν να αποσύρει τα στρατεύματα από το Ιράκ ώστε να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Κατά βάθος θέλει να κρατήσει τη κατάσταση στα ίδια ακριβώς επίπεδα χωρίς καμία εξέλιξη όσον αφορά τη συνεργασία που έχει με τους Ιρακινούς ηγέτες αλλά και τους Κούρδους.
Ως εκ τούτου δεν είναι απορίας άξιο γιατί οι Αμερικάνοι παραμένουν σιωπηλοί και δεν βλέπουν τίποτα!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top