GuidePedia

1
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων του περασμένου Ιανουαρίου είχαν εκνευρίσει τον Ταγίπ Ερντογάν
Μετά από διακοπή δύο μηνών οι Τουρκοκύπριοι επαναλαμβάνουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της Αγκυρας, αλλά και της πολιτικής του ψευδοκράτους να τους περικόψει μισθούς και συντάξεις.

Εμφανίσθηκε μία οργάνωση με την επωνυμία «συνδικαλιστική πλατφόρμα», αγανακτισμένοι, δηλαδή συνδικαλιστές που σήμερα πραγματοποιούν την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την λεγόμενη «Βουλή» του ψευδοκράτους.

Η οργάνωση αυτή αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνολικά έξι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ηδη στήθηκαν και οι πρώτες σκηνές από τους απολυμένους των λεγόμενων «τουρκοκυπριακών αερογραμμών», ενώ την προσεχή Πέμπτη θα υπάρξουν συγκεντρώσεις και έξω από το «υπουργείο Εξωτερικών» των κατεχόμενων.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων που συνοδεύονταν τις περισσότερες φορές με συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και της κατοχής της Κύπρου (εμφανίσθηκαν σε πολλές περιπτώσεις και κυπριακές σημαίες), είχαν εκνευρίσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον τους.

Η οικονομική κρίση κτύπησε τους Τουρκοκύπριους μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να περικόψει μισθούς, συντάξεις και δώρα. Η κυριότερη άλλωστε οικονομική ενίσχυση που έχουν τα κατεχόμενα προέρχεται από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

  1. ayta na ta blepoune kapoi alloi ..
    tous opious den tous aresi edo stin ellada ..
    ksesikonoune tous laous ..kai meta tous ekmetalebonde ..
    Diamelismos stin tourkia !!
    leon !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top