GuidePedia

0

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του χθες, 9 Ιουνίου 2011, άρθρο του Hugh Pope που μέσω αυτού ουσιαστικά καλεί τη Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.
Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή τις αυριανές εκλογές στη γειτονική χώρα, το άρθρο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου (ICG) επισημαίνει 10 σημεία που πρέπει να εξετάσει σοβαρά η κυβέρνηση Ερντογάν μετά την επανεκλογή της.
Συνοπτικά τα δέκα αυτά σημεία που τονίζονται στο άρθρο είναι:

Μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς της Τουρκίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκδημοκρατισμό στο εσωτερικό της, να επιτρέψει -μονομερώς- τη χρήση των λιμανιών και αεροδρομίων της Τουρκίας από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, να σταματήσει τις υπερπτήσεις επάνω από τα Ελληνικά κατοικημένα νησιά, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Κούρδων, να δώσει περισσότερες ελευθερίες στο γυναικείο πληθυσμό, να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αρμενία αλλά και το Ισραήλ.
Παράλληλα καλεί τη Τουρκία να δείξει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έτσι ώστε να προετοιμάσει το υπόβαθρο για ένα συμβιβασμό αλλά και παρόμοιο βήμα από τη πλευρά και της …ελληνικής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top