GuidePedia

1


Mπορεί ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς να δηλώνει «αγοράζουμε ήδη την Ελλάδα», οι τούρκοι επιχειρηματίες που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας, φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη.
Ηδη εταιρείες που προσπάθησαν πολλά χρόνια για να έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, αποφάσισαν να κλείσουν τα παρατήματα τους, καθώς προβλέπουν «δύσκολες ημέρες» για την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Radikal “η οικονομική κρίση έχει υποχρεώσει τις τουρκικές εταιρείες να υποχωρήσουν καθώς όπως δηλώνουν οι τούρκοι επιχειρηματίες, αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί τουλάχιστον σε 10 χρόνια!»

Η τουρκική εφημερίδα δίνει το παράδειγμα της γνωστής εταιρείας εμπορίας ρούχων “Ipekyol” που στη χώρα μας είχε ανοίξει 8 καταστήματα και αποφάσισε να τα κλείσει όλα. Ο πρόεδρος της Ipekyol, Γιαλτσίν Άγιαγντιν δηλώνει τους λόγους της αποχώρησης τους. «Δεν δουλεύουν τα μέσα μεταφοράς. Δεν μετακινείται κανείς. Έπεσε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Κανείς δεν αγοράζει. Όταν είδαμε ότι οι πωλήσεις πιάνουν «πάτο», πήραμε γρήγορα την απόφαση να φύγουμε από την Ελλάδα» δηλώνει ο Άγιαγντιν. Η τουρκική εταιρεία είχε δικά της καταστήματα ρούχων. «Έχουμε διαγράψει από τα «τεφτέρια» μας την Ελλάδα και την Μέση Ανατολή. Η νέα μας πορεία είναι η Ρωσία» δηλώνει ο πρόεδρος της “Ιpekyol”.

Παρόμοια απόφαση έχει πάρει και άλλη μια εταιρεία εμπορίας ρούχων η “Gizia” η οποία αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα.
« Είδαμε ότι η κρίση χειροτερεύει και πριν από 6 μήνες μεταβιβάσαμε τα καταστήματα μας σε Έλληνες επενδυτές» δηλώνει ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας Ισμαίλ Κουτλού. « 4 χρόνια προσπαθήσαμε στην Ελλάδα. Μόλις είχαμε φτάσει σε καλό σημείο ξέσπασε η κρίση. Είδαμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα φτιάξει ούτε σε 10 χρόνια» δηλώνει ο Κουτλού και τονίζει ότι αποφάσισαν να ανοίξουν δεκάδες καταστήματα στην Τουρκία που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη.

Η τουρκική εφημερίδα Radikal δίνει ως ένα ακόμη παράδειγμα της «τουρκικής υποχώρησης» από την ελληνική αγορά, το εστιατόριο Tike το οποίο είχε ανοίξει δυο εστιατόρια στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Radikal η διεύθυνση της Τike αποφάσισε να κλείσει ένα από τα δυο εστιατόρια της.


Η εταιρεία που προσπαθεί να παραμείνει στην ελληνική αγορά είναι αυτή της εμπορίας ρούχων με την επωνυμία «KOTON». Η τουρκική εταιρεία είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια και άνοιξε κατάστημα 900 τ.μ, στο “Mall”. « Η κρίση επηρέασε τις δουλειές μας. Βλέπουμε μεγάλη πτώση στο τζίρο μας. Αλλά οι κρίσεις σημαίνουν και ευκαιρίες. Περιμέναμε κάποιο διάστημα. Καθώς πέφτουν οι τιμές των ενοικίων αρχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω στα σχέδια της επέκτασης μας» δηλώνει ο πρόεδρος της «KOTON» Γιλμάζ Γιλμάζ.

Η τουρκική εφημερίδα Radikal σχολιάζει πως « οι τούρκοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα την Ελλάδα καθώς προβλέπουν δύσκολες ημέρες».
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

  1. ante na pate sto kalo ..kai na min xanarthite ...
    ti orea ..ti kala ...
    ellhniko pragma ..kai ta lefta na menoun stin ellada !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top