GuidePedia

0
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ "παρεκκλίνει προς μία χερσαία επιχείρηση" στη Λιβύη, κάτι το οποίο θα ήταν "λυπηρό", μετά την πρώτη επέμβαση βρετανικών και γαλλικών μαχητικών ελικοπτέρων στη χώρα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 



"Εκφράσαμε την άποψή μας για τις πράξεις του ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει, συνειδητά ή ασυνείδητα, παρεκκλίνει προς μία χερσαία επιχείρηση", δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.



"Θα ήταν λυπηρό", πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου από την Οδησσό της Ουκρανίας. 



Η Ρωσία, ιστορικά σύμμαχος της Λιβύης, ζήτησε ανοιχτά την αποχώρηση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μετά τη σύνοδο της Ομάδας των 8 (G8). 



Από την πλευρά του, ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση από το ΝΑΤΟ μαχητικών ελικοπτέρων είναι μία "λογική εξέλιξη" της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγεται εναντίον του Καντάφι. 



"Οχι, δεν πρόκειται για Σχέδιο Β'", δήλωσε ο Φοξ στους δημοσιογράφους. "Η επίθεση με μαχητικά ελικόπτερα είναι η λογική εξέλιξη αυτού που έχουμε αναλάβει" στη Λιβύη, πρόσθεσε. 



Ο βρετανός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η χρήση ελικοπτέρων Απάτσι αποδεικνύει τη θέληση της συμμαχίας να "αυξήσει την πίεση" στον συνταγματάρχη Καντάφι. 



"Δείχνουμε πολύ καθαρά στον συνταγματάρχη Καντάφι ότι υπάρχει ένας πολύ γρήγορος τρόπος να σταματήσουν οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ και αυτός είναι να αποχωρήσει και να σταματήσει να πολεμά τον ίδιο του τον λαό", επεσήμανε ο Φοξ, προσθέτοντας: "Θα συνεχίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να αποδυναμώνουμε την εξουσία του, την υποστήριξη που έχει, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας εμπιστεύθηκε ο ΟΗΕ". 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top