GuidePedia

0

Ορισμένα περίεργα φαινόμενα παρουσιάζονται στην Τουρκία, τα οποία φαίνεται πως θα ενταχθούν στην καθημερινότητα στην – εξαιρετικά πιθανή – περίπτωση που το κυβερνών ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) επικρατήσει στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.
Το AKP έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην επέκταση της νομοθεσίας απαγόρευσης της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από τα 18 που ισχύει σήμερα στα 24 χρόνια! Παράλληλα, και αυτό αποτελεί το «περίεργο φαινόμενο» έχει συμβάλλει στο να χαλαρώσουν οι νόμοι που διέπουν την οπλοκατοχή!
Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, η έκταση της νίκης του AKP θα καθορίσει το κατά πόσον η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει το μέτρο της… ποτοαπαγόρευσης! Όχι μόνο θα απαγορεύεται το να πίνουν ποτό, αλλά νέοι κάτω των 24 ετών θα απαγορεύεται ακόμα και να παρίστανται σε περίπτωση που κάποια εκδήλωση χορηγείται από κάποια φίρμα κατασκευαστή οινοπνευματωδών!
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο το οποίο επιβεβαίωσε την… προοδευτική στροφή της τουρκικής κοινωνίας ήταν στο πρόσφατο grand prix της Φόρμουλα 1, όπου ο νικητής Σεμπάστιαν Φέτελ κουνούσε μια σαμπάνια χωρίς να φαίνεται η φίρμα της, ενώ τον είχαν προειδοποιήσει να αποφύγει να πιεί!
Σημεία των καιρών στην «Ισλαμική Δημοκρατία της Τουρκίας», των Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top