GuidePedia

0
Οπαδοί του Καντάφι διαδηλώνουν στην Τρίπολη


"Είπατε: ''χτυπάμε τους στόχους μας με ακρίβεια''. Δολοφόνοι!"! Με αυτήν τη δήλωση ο Μουαμάρ Καντάφι σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του καταφέρθηκε εναντίον των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και των κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στην επιχείρηση της Λιβύης, από τις οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άμαχοι.
Συγκεκριμένα ο Καντάφι δήλωσε: "Θα αντισταθούμε και η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να έχετε τελειώσει. Εμείς δεν θα τελειώσουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν επιθυμούμε να ζήσουμε ή να σωθούμε. Είπατε: ''χτυπάμε τους στόχους μας με ακρίβεια''. Δολοφόνοι! Μια μέρα θα σας απαντήσουμε αναλόγως και τα σπίτια σας θα είναι νόμιμοι στόχοι".
Οι δηλώσεις αυτές του Καντάφι ήρθαν την ίδια ώρα που οι ρωγμές που είχαν εμφανιστεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ εξαιτίας της παραδοχής της δολοφονίας αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών έχουν αρχίσει να γιγαντώνονται, με την Ιταλία να ζητάει εκεχειρία.
Ταυτόχρονα προβληματισμό προκαλεί στη Συμμαχία ο σάλος που προκάλεσε στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι η επιχείρηση στη Λιβύη έχει κοστίσει στη βρετανική κυβέρνηση περίπου 405 εκατομμύρια δολάρια αλλά και η σημερινή ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για περικοπές στη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Αμερικανών στη Λιβύη.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν τελικά θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι, του Σαΐφ αλ Ισλάμ και του Αμπντάλα αλ Σενούσι (του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης) από το τμήμα προκαταρκτικών ερευνών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top