GuidePedia

0

Αν δυσκολευόμουν να βρω ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, θα χρησιμοποιούσα τις ώρες σκότους που θα μας προσφέρει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για περισυλλογή και στοχασμό.Πριν από μερικούς μήνες όταν είχε ανακύψει το θέμα της μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ, ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε πει ότι η ΔΕΗ είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία, οπότε τι θέλει η κυβέρνηση και η τρόικα να ασχολείται με το θέμα. Δηλαδή, η ΔΕΗ είναι μια ιδιωτική εταιρία, γιατί θέλει επομένως το κράτος να καθορίσει ποιος παίρνει τι;
Τώρα το ίδιο άτομο, ο κ. Φωτόπουλος, κηρύσσει απεργίες, διακοπές ρεύματος και καταλήψεις για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία που λέγεται ΔΕΗ.
Φυσικά τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τις αντιφάσεις του κ. Φωτόπουλου, κάτι τέτοιο θα τραυμάτιζε το αριστερό τους προφίλ.
Επίσης δεν ασχολούνται και πάρα πολύ με τα οικονομικά της συγκεκριμένης περίπτωσης. Για παράδειγμα στο προϋπολογισμό του 2011 ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει 600 εκατομμύρια ευρώ για τον Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ. Το 2010 ο Έλληνας φορολογούμενος είχε πληρώσει 604 εκ. ευρώ. Αυτή η περίφημη συμφωνία όπου “το Κράτος αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη με τις αναγκαίες καταβολές,… όλων των αναγκών του νέου ασφαλιστικού φορέα, καθώς και των εν γένει υποχρεώσεών του” είχε κλείσει από τον ιδιαίτερα κουβαρντά εκ μέρους μας, και νυν σωτήρα από την οικονομική κρίση, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο…
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το δάκτυλο στον διακόπτη δημιουργήθηκε, όπως θα έλεγε ο κ. Πάγκαλος, κατά την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας, αυτή του ΠΑΣΟΚ του 81, και από τότε ο ελληνικός λαός και η πολιτική τάξη, ελεύθερα και δημοκρατικά, υπομένουν τους εκβιασμούς και την αφαίμαξη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Ήταν, ας πούμε, μια άλλου είδους ηλεκτρονική διακυβέρνηση που μας έδωσε ένας άλλος Παπανδρέου.
Για το ποιος πραγματικά κυβερνά αυτό τον τόπο θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η κρίση που πέρασε προσφάτως η κυβέρνηση Παπανδρέου προήλθε από την αδυναμία της να περικόψει δαπάνες όπως αυτή παραπάνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Ενώ ο κ. Παπακωσταντίνου δεν τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών γιατί αντιδρούσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Οι ανασχηματισμοί είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και… της γραφειοκρατίας.
Γενικά, η Ελλάδα υπάρχει για να εξυπηρετεί το κράτος της. Τα κόμματα και οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται αλλά οι Φωτόπουλοι μένουν. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι έτοιμη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί υπάρχει η πιθανότητα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ να αρχίσουν να εργάζονται 8ωρο – δηλαδή μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα! Σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει το 16% μόνο μια κυβερνώσα συντεχνία θα κατέβαινε σε απεργία με τέτοιου είδους αίτημα.
Το σύστημα της διαρκούς συντεχνιακής διακυβέρνησης είναι το πραγματικό πολίτευμα της χώρας και αυτό για το οποίο περηφανεύτηκε ο κ. Παγκαλος προχθές στην Βουλή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top