GuidePedia

0

Σκληρή απάντηση προς τους θιασώτες της Τουρκίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, αν και με το σύνηθες βρετανικό φλέγμα και την παροιμιώδη ψυχραιμία, δόθηκε από τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.
Το Κυπριακό είναι ένα άμεσο εμπόδιο στην επίτευξη προόδου στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε ο Λόρδος Χάουελ, υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άνω Βουλή.
Σε προφορικές απαντήσεις του σε ερωτήσεις μελών της Άνω Βουλής, ο Λόρδος Χάουελ είπε ότι «η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό τον όρο της αυστηρής τήρησης των ενταξιακών κριτηρίων.
Υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού και ενθαρρύνουμε την Τουρκία να εφαρμόσει το πρόσθετο Πρωτόκολλο της Άγκυρας», σημείωσε ο Λόρδος Χάουελ.
Υπενθυμίζεται, ότι φιλότουρκοι Βρετανοί βουλευτές, μη δυνάμενοι να ξεφύγουν από τον σάπιο και αποικιοκρατικό τρόπο σκέψης τους, επιχείρησαν πρόσφατα να επαναφέρουν εκβιασμούς προς την Κυπριακή Δημοκρατίας, παρόμοιους με αυτούς του επαίσχυντου «Σχεδίου Ανάν».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top