GuidePedia

0
Το Μάρτιο του 2012, λίγο πριν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, φωτογραφίζει ως ορόσημο ολοκλήρωσης της διαδικασίας των συνομιλιών ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Σε σημερινή συνέντευξη του στην Καθημερινή ο κύριος Ντάουνερ αναφέρει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία, σημειώνει όμως ότι η προεδρία της ΕΕ θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι πολύ δύσκολο για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να εμπλακεί σε συνομιλίες.
Συμπληρώνει ακόμη ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίζονται για πάντα και τα ΗΕ δεν μπορούν να εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία για πάντα.
Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ προϊδεάζει ότι η συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με τους δύο ηγέτες τον Ιούνιο θα είναι διαφορετική από τις πρώτες δύο, και ότι ο ΓΓ των ΗΕ θα είναι πολύ ακριβής σε αυτά που θα πει στους κύριους Χριστόφια και Έρογλου για τη διαδικασία.
Συστήνει όμως προσοχή, ώστε να μην αρχίσουν να αναδύονται, κατά την έκφραση του, μετά μανίας και πάλι μεγάλα πολιτικά θέματα για μυστικά σχέδια των ΗΕ, διαμεσολαβήσεις, επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
Τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει προβλέψεις αν θα υπάρξει μέχρι τον Ιούνιο θεαματική πρόοδος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι των προβλέψεων και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών είναι πολύ δημοφιλή στην Κύπρο, αλλά ο ίδιος δεν έχει σκοπό να παίξει κανένα από τα δύο.
Ο Αυστραλός αξιωματούχος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η κριτική που του ασκούν ΜΜΕ και πολιτικοί στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε εκλογές εδώ.
Προσθέτει όμως ότι αν έκανε πολιτική καριέρα στην Κύπρο, τότε θα μάθαιναν πόσο απίθανα σκληρός θα ήταν, εάν τον προκαλούσαν.
Ο κύριος Ντάουνερ απορρίπτει εξάλλου ότι επιχειρεί προώθηση του ευρωπαϊκού κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν συζήτησε το θέμα ούτε καν με το σκύλο του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top