GuidePedia

0
Αγωγή εναντίον του Ερντογάν κατέθεσαν Τουρκοκύπριοι δικηγόροι! Μιλούν για απαξιωτικό και εριστικό ύφος του Τούρκου πρωθυπουργού και τον κατηγορούν για καλλιέργεια μίσους στην Τουρκία εναντίον των Τουρκοκυπρίων! Όλα δείχνουν ότι η προ ημερών αντίδραση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της Άγκυρας δεν ήταν συγκυριακή, όπως άλλωστε δείχνει και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters…
Περισσότεροι από 25.000 ήταν οι συμμετέχοντες στη νέα κινητοποίηση που οργανώθηκε εναντίον της πολιτικής λιτότητας που μεθοδεύει η Άγκυρα με σκοπό να διασώσει από την οικονομική χρεοκοπία τα κατεχόμενα εδάφη στη Κύπρο.
Η διαδήλωση που έγινε στην πλατεία Ινονού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ιστορία του ψευδοκράτους. Κατά τη διάρκεια της πορείας αναρτήθηκαν πανό που έγραφαν «αυτή είναι η χώρα μας, ας την κυβερνήσουμε μόνοι μας» και «κάτω τα χέρια από τους Τουρκοκύπριους», συνθήματα πραγματικά συγκλονιστικά, τα οποία και δείχνουν ότι κάτι εξαιρετικά σάπιο υφίσταται εντός του ψευδοκράτους.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών, για μία ακόμη φορά, ήταν ο υπερφίαλος ισλαμιστής Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όπως αναφέραμε σε σημερινή μας ανάρτηση, ισχυρίστηκε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εξεπλάγη όταν την... ενημέρωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν επιθυμούν τη λύση του Κυπριακού!

Το ζητούμενο είναι η νόμιμη κυβέρνηση της νήσου, υπό τον Δημήτρη Χριστόφια, να βρει τον τρόπο να επικοινωνήσει πειστικά προς τους Τουρκοκύπριους αυτό που αποτελεί κοινό τόπο σε Αθήνα και Λευκωσία: Τα λάθη του παρελθόντος έχουν γίνει συνείδηση και ότι η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει κράτος-μοντέλο συμβίωσης των δύο διαφορετικών εθνοτήτων που διαβιούν στο νησί.

Κανείς δεν έχει την παραμικρή διάθεση να πειράξει τους Τουρκοκύπριους, αντιθέτως, κάθε νουνεχής επιθυμεί όπως τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ανακαλύφθηκαν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να βελτιώσουν δραματικά τη ζωή κάθε Τουρκοκύπριου που εμφορείται από ένα και μόνο όραμα: Να αποτελέσει ισότιμο πολίτη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας (αυτό ακριβώς είναι η Ε.Ε., παρά τα όποια προβλήματα) και να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής του σε όλα τα επίπεδα. Η σημερινή κατάσταση με τη βάρβαρη κατοχή, αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη χώρα μέλους της Ε.Ε.

Αυτό θα είναι και το παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Τουρκία. Και καλύτερος τρόπος από το να το δει να εξελίσσεται με επιτυχία στα σημερινά κατεχόμενα εδάφη, ΔΕΝ υπάρχει.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top