GuidePedia

0
“Αφιερωμένο εξαιρετικά” θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Κάθριν Άστον για την τοποθέτηση πρέσβεων σε πολλές χώρες του κόσμου που ανήκουν στις διπλωματικές υπηρεσίες χωρών όπως η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο αλλά πουθενά δεν θα βρεθεί κάποιος από την Ελλάδα και την Κύπρο. Εδώ και καιρό ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ έχει υπογραμμίσει την πλήρη αδιαφορία (ια να μην πούμε ανικανότητα) του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικά του Δημ, Δρούτσα
να επιβάλλει – όπως άλλες χώρες και υπουργοί έπραξαν- Έλληνα πρέσβη οπουδήποτε, έστω και για το “ονόρε” όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Όλες οι σοβαρές Ελληνικές συμμετοχές προσέκρουσαν στις “συμβουλές” του βρετανιύ συμβούλου της Αντιπροέδρου της ΕΕ, κ. Κούπερ που με διάφορα προσχήματα απέκλεισε την τοποθέτηση Ελλήνων διπλωματικών. Φυσικά η ΕΔΥ (Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων( ουδόλως απασχολήθηκε παρά το γεγονός ότι ο αποκλεισμός των Ελλήνων διπλωματών έχει αντίκτυπο στην συνολική εμφανισή τους μιας και το γεγονός σχολιάζεται ποικιλλοτρόπως στις Βρυξέλλες, συχνά συνδυαζόμενο με την ελληνική οικονομική κρίση.
Ακόμη χειρότερο όμως είναι το γεγονός και για το προσωπικό κύρος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε επιδόσει στην κα Άστον επιστολή με συστάσεις για 3 Έλληνες πρέσβεις, συστάσεις που η πρώην εργατική βουλευτής, φρόντισε να… γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top