GuidePedia

0
Συνέντευξη στον Κώστα Λασκαράτο
Λάβρος κατά των ΜΜΕ, εμφανίζεται ο Αρμόδιος Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ και με αφορμή πρόσφατη παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, κάνει λόγο για «μεγαλόσχημους» και «σπουδαιοφανείς» δημοσιογράφους, που πρέπει να ντρέπονται. Κατηγορεί επίσης, μερίδα των Μέσων για τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών και υποστηρίζει πως οι «ημιμαθείς» δημοσιογράφοι ευθύνονται για τις αυξημένες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για τις εξεταστικές επιτροπές.
-Την περασμένη Δευτέρα, η ΝΔ παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ, προκειμένου να στοιχειοθετήσει τη θέση της, περί κακού χειρισμού των θεμάτων που την αφορούν. Μόνο οι «αριθμοί» και οι «χρόνοι», ευθύνονται για το γεγονός ότι οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, δείχνουν να μην έχουν ακόμη «περάσει» στο κοινό;
Στη χώρα μας τα ΜΜΕ και ιδίως η τηλεόραση θα έπρεπε να ενισχύουν την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος και να προωθούν τους στόχους της πολιτικής με την άμεση, την αντικειμενική και την αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών. Εν τούτοις κάποια όχι ευκαταφρόνητη μερίδα αυτών επιδίδεται σε μία κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, που εξυπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Κάποια μεγάλα κανάλια της δήθεν ενημέρωσης έχουν μετατραπεί σε μέσα επηρεασμού της κοινής γνώμης υπέρ της κυβέρνησης και των συμμάχων της, των δυνάμεων που υποστηρίζουν το Μνημόνιο και απεργάζονται την οικονομική, πολιτική και πολιτισμική κατοχή της Ελλάδος από εξουσίες που δεν ελέγχονται από τον λαό, που δεν είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένες. Προβάλλονται οι κυβερνητικές θέσεις συστηματικά και καθ’ υπερβολή.
Καυτηριάζονται οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων κατά των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου. Σε αυτό το σύστημα της ενημέρωσης που προβάλλει αποσπασματικά και μονομερώς την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, οι αντίθετες γνώμες υποβαθμίζονται, απαξιώνονται και λοιδορούνται. Οι «αριθμοί» και οι «χρόνοι» του ΕΣΡ εξάλλου αποδεικνύουν τη σπουδή κάποιων να «περάσουν» στο κοινό τις αντιμνημονιακές απόψεις ως μειωμένου ενδιαφέροντος και σημασίας. Κάποιοι που δυστυχώς είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι με την παρότρυνση των αφεντικών τους επιδιώκουν να πείσουν την κοινωνία ότι το Μνημόνιο αποτελεί τη σύγχρονη ακαταμάχητη μοίρα της Ελλάδος. Θύμα αυτής της διατεταγμένης δημοσιογραφίας είναι η Νέα Δημοκρατία και οι προτάσεις της.
-Εσείς εσχάτως είχατε μια θεαματική τηλεοπτική εμπειρία. Το επίμαχο βίντεο, το έχετε ακόμη αναρτημένο στην προσωπική σας ιστοσελίδα. Ενστερνίζεστε μέχρι σήμερα, τους βαρύς χαρακτηρισμούς που διατυπώσατε;
Κάποια ΜΜΕ στην εποχή του Μνημονίου έχουν αναλάβει ένα συγκεκριμένο καθήκον: να πνίξουν και να φιμώσουν κάθε αντίθετη άποψη, να ακυρώσουν και να εξουδετερώσουν «δια της αποκρύψεως» κάθε εικόνα που «εκθέτει» στα μάτια των πολιτών τις πραγματικές προθέσεις των δυνάμεων του Μνημονίου. Αυτά τα ΜΜΕ προσπαθούν και δυστυχώς έχουν πετύχει να υποτάξουν την πολιτική στους ιδιοτελείς τους στόχους. Σε αυτήν την προσπάθεια τους όμως βρίσκουν πρόθυμους συνεργούς κάποιους πολιτικούς που έχουν επιλέξει να είναι υπήκοοι μη δημοκρατικά νομιμοποιημένων φορέων οικονομικής εξουσίας. Με αυτές τις καταστάσεις προσωπικά δεν πρόκειται να συμφιλιωθώ ποτέ.
Προτιμώ να καταθέσω στο λαό της Ηλείας την εντολή που μου έδωσε να τον αντιπροσωπεύω στο Κοινοβούλιο παρά να γίνω δούλος εξωθεσμικών αφεντάδων για λόγους πολιτικής αυτοσυντήρησης. Το επίμαχο βίντεο αποτελεί για μένα τίτλο αγωνιστικής τιμής. Μου το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι πολίτες που με συναντούν στο δρόμο. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο εκτός από τους επίορκους πολιτικούς που όντως έχουν σκανδαλίσει το λαό πρέπει να ντρέπονται και πολλοί δημοσιογράφοι των συμβατικών μέσων ενημέρωσης. Κάποιοι μεγαλόσχημοι και σπουδαιοφανείς που επιδίδονται σε μία εμπαθή κενολογία και με περισπούδαστο ύφος λειτουργούν ως «αστυνόμοι της σκέψης» του Λαού.
-Τελευταία έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων. Το Σαββατοκύριακο, γίναμε μάρτυρες της «διαπόμπευσης» Πάγκαλου στο Παρίσι. Αλλά και δικά σας στελέχη, όπως ο κύριος Χατζηδάκης, έχουν πέσει θύματα βίας. Πως το σχολιάζετε αλλά κυρίως, πως πιστεύετε πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία;
Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το Μνημόνιο και απεργάζονται την υποτέλεια του έθνους σε διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας μεταξύ των άλλων καθημερινά δηλητηριάζουν την κοινωνία με αφορισμούς και στερεότυπα που οδηγούν στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής και κατ’επέκταση της Δημοκρατίας. Με αφορμή συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών στρέφουν την κοινωνία εναντίον του πολιτικού κόσμου στο σύνολο του. Καλλιεργούν την ολοκληρωτική άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι». Κινητοποιούν τους πολίτες σε πράξεις ονειδισμού εναντίον όλων των βουλευτών συλλήβδην και αθρόως παρόλο που γνωρίζουν ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά το 2009. Πρόκειται για μία διαδικασία εκφασισμού της κοινωνίας και εκφυλισμού της πολιτικής. Σε αυτές όμως τις δύσκολες για τον τόπο στιγμές οι πολίτες με υπευθυνότητα πρέπει να αντισταθούν, οφείλουν να συμβάλλουν στην κάθαρση του πολιτικού κόσμου και την ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
-Ο κόσμος αισθάνεται, πως κανείς από εκείνους που πλούτισαν εις βάρος του, δεν τιμωρείται. Οι πρόσφατες εξεταστικές και τα αποτελέσματά τους, μάλλον απογοήτευσαν. Μήπως τελικά πρόκειται για «ελλιπές» μέσο ανίχνευσης ευθυνών; Εμπειρικά πια, πόσο ωφέλιμες και αποτελεσματικές κρίνετε πως είναι;
Το μείζον πολιτικό ζήτημα σήμερα είναι η τιμωρία των ενόχων για τα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν τραυματίσει το κύρος του πολιτικού κόσμου αλλά πρωτίστως η κάθαρση του ίδιου του πολιτικού κόσμου. Οι εξεταστικές επιτροπές δεν έχουν την αρμοδιότητα να ικανοποιήσουν τα αιτήματα αυτά. Από κάποιους ημιμαθείς ή από λειψά ενημερωμένους δημοσιογράφους καλλιεργήθηκαν προσδοκίες ότι τάχα όλα τα κακά της Πολιτείας θα τα καταπολεμήσουν οι επιτροπές. Πλάνη οικτρά καμία εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να αποδώσει περισσότερο από εκείνο που προβλέπει ο κανονισμός της λειτουργίας της. Οι επιτροπές αυτές δεν υποκαθιστούν τα Δικαστήρια.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τον περιουσιακό έλεγχο όλων των βουλευτών που από το 1974 έως σήμερα έχουν έστω για μία ημέρα θητεία Υπουργού ή Υφυπουργού για να διαπιστωθεί εάν τα αποκτήματα τους αντιστοιχούν στα νόμιμα εισοδήματά τους. Τον έλεγχο πρέπει να αναλάβει ειδικό σώμα στο οποίο δε θα συμμετέχουν βουλευτές ή εκπρόσωποι κομμάτων. Μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το παλλαϊκό αίτημα της πολιτικής κάθαρσης του δημοσίου βίου.
-Ως αρμόδιος τομεάρχης, έχετε υψηλά το αίσθημα του δικαίου! Είναι δίκαιο λοιπόν, για τον ελληνικό λαό, να ξαναδεί τον Κώστα Καραμανλή στην επόμενη βουλή, όποτε και αν αυτή σχηματιστεί, αν δεν έχει προηγουμένως μιλήσει; Με άλλα λόγια, προσωπικά εκτιμάτε ότι αποτελεί προϋπόθεση, η επανεμφάνισή του, για να είναι και πάλι στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία;
Άδικο είναι να επιβάλλεις σε κάποιον την υποχρέωση να μιλήσει ενώ ο ίδιος προτιμά τη σιωπή. Ο λόγος έχει αξία όταν είναι προϊόν ελευθερίας. Η συμμετοχή τέλος κάθε πολίτη στις βουλευτικές εκλογές είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, άξιο σεβασμού. Ο λαός βέβαια παραμένει πάντοτε ο κυρίαρχος και αλάνθαστος κριτής όλων μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top