GuidePedia

0
 
Γιάννης Νάκος
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ
Πρώτο θέμα στις συζητήσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο είναι το τι δέον γενέσθαι με τη Λιβύη.Ακόμη και οι ΗΠΑ επιθυμούν το ζήτημα της επιβολής ζώνης αποκλεισμού των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη
να αποφασισθεί από τον ΟΗΕ όπου η Βρετανία και η Γαλλία προωθούν σχετικό ψήφισμα παρά την αντίθεση Κίνας-Ρωσίας.
Ο συνταγματάρχης Καντάφι προειδοποίησε προκαταβολικά πως θα αντισταθεί στην επιβολή μιας τέτοιας απόφασης από τη Δύση ενώ οι εξεγερμένοι τη ζητούν επιτακτικά επειδή θα τους προστάτευε από την αεροπορία του λίβυου ηγέτη.
Ήδη άλλωστε το από αέρος σφυροκόπημά τους από την κυβερνητική αεροπορία άρχισε να καρποφορεί καθώς οι χερσαίες δυνάμεις του Καντάφι κατέλαβαν τη στρατηγική πόλη Ζαουίγια την οποία πολιορκούσαν εδώ και μία εβδομάδα.
Κατόπιν τούτου, τα στρατεύματά του έχουν πάρει την άγουσα για τη γενέτειρά του πόλη Σίιρτ, η οποία του είχε μείνει πιστή αλλά είχε αποκοπεί από την πρωτεύουσα Τρίπολη που ελέγχεται σταθερά από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ήδη στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης στα ανατολικά, όπου και ξεκίνησε η εξέγερση οι εξεγερμένοι ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με τους προελαύνοντες στρατιώτες και μισθοφόρους του Καντάφι.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top