GuidePedia

0
Ο ισραηλινός στρατός παρών σε κάθε περίπτωση στη Δυτική ΌχθηΟ Ισραηλινός Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ορκίστηκε την Τρίτη ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν πάση θυσία στα σύνορα Ιορδανίας-Ισραήλ, στην περιοχή δηλαδή της Δυτικής Όχθης.
Επιθεωρώντας ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, ο Netanyahu δήλωσε παράλληλα ότι μονάχα ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν μία πιθανή εισβολή από εκείνη την περιοχή, είτε από ξηράς, είτε και από αέρος.
Για τον λόγο αυτό, ακόμη και στην περίπτωση που επιτευχθεί ειρηνική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στην περιοχή.

«Τα σύνορά μας είναι εδώ και από εδώ ξεκινάει η αμυντική μας γραμμή. Εάν αυτή η γραμμή παραβιαστεί, θα καταστεί δυνατόν να παρεισφρήσουν τρομοκράτες, πύραυλοι και βλήματα με τελικό στόχο το Τελ-Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, την Beersheva και ολόκληρο το κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά. Δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ, εάν αποχωρήσει από την περιοχή, φοβάται την επανάληψη της κατάστασης που βίωσε στο Λίβανο: αποσύρθηκε από μία περιοχή, από την οποία έπειτα δεχόταν επιθέσεις με πυραύλους.

Επομένως, σε μία ενδεχόμενη ειρηνευτική συμφωνία οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται κατά μήκος της συγκεκριμένης μεθορίου. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην πιθανότητα αυτή, καταδικάζοντας ουσιαστικά εκ των προτέρων την όποια περίπτωση εξεύρεσης λύσης (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι τελούν εν αδίκω).

Τέτοιες δηλώσεις μονάχα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία δεν συμβάλουν, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ενισχύει τα ερείσματά του στο εσωτερικό του Ισραήλ, δηλαδή στην κοινωνία. Επομένως, αυτές οι δηλώσεις θα πρέπει να θεωρηθούν περισσότερο ένα προϊόν που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση, και όχι μία επίσημη ουσιαστική θέση της ισραηλινής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top