GuidePedia

0
Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια
 Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Σε συνέντευξη του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο κ. Γκρουέφσκι ανέφερε ότι το κόμμα του, το VMRO - DPMNE, αποδέχεται τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες έχει ζητήσει επανειλημμένως το αντιπολιτευόμενο κόμμα της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), του οποίου ηγείται ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.
Πλέον, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πρέπει, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές, να επιστρέψει με το κόμμα του στο κοινοβούλιο, απ’ όπου είχε αποχωρήσει στις 28 Ιανουαρίου κατηγορώντας τον κ. Γκρουέφσκι για «απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

«Αν ο κ. Τσερβενκόφσκι αμφιβάλλει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με δημοκρατικές διαδικασίες, τότε ας καλέσει όλους τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ να έρθουν να επιτηρήσουν τις εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Αφορμή για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Βουλή αποτέλεσε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των ΜΜΕ του επιχειρηματία Βέλια Ραμκόφσκι τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκι.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top