GuidePedia

0
Σε αντίθεση με τη Μέση Ανατολή, οι τούρκοι πολίτες φαίνονται ευχαριστημένοι με την ηγεσία τους
αλλά όχι και τόσο ευχαριστημένοι με την πορεία της χώρας, αναφέρει πρόσφατη δημοσκόπηση. Το 54% των πολιτών έχει ευνοϊκή άποψη για τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν , η δημοτικότητα του οποίου αυξάνεται συνεχώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας AP-GfK. Η πλειοψηφία του πληθυσμού εμπιστεύεται επίσης σε μεγάλο βαθμό το στρατό,
το δικαστικό σύστημα, και το κοινοβούλιο , κάτι που εκλείπει από πολλές χώρες της περιοχής.  Παρόλα αυτά ,πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την πορεία της χώρας.

Η οικονομία αποτελεί το μείζον θέμα για τους περισσότερους , με την ανεργία να φτάνει στο 11% για τον Οκτώβριο του 2010 και την νεανική ανεργία να διπλασιάζεται , ενώ το κοινωνικό «δίχτυ ασφαλείας» παραμένει σχετικά αδύναμο. Περίπου οι μισοί από τους τούρκους πολίτες θεωρούν ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο για τη χώρα τους, το 38% θεωρεί την οικονομία της χώρας φτωχή ή πολλή φτωχή, ενώ τέλος ένα 34 % δεν περιμένει βελτίωση στα οικονομικά του για την επόμενη πενταετία. Η αρνητική αντίληψη των τούρκων σχετικά με την οικονομία τους, παρουσιάζεται μέσα από τη δημοσκόπηση, με 87% των ερωτηθέντων να απαντούν πώς η χώρα δεν έχει σωστή πορεία και μόνο ένα 38% να δηλώνει ευχαριστημένο με το πως εξελίσσεται η ζωή του.

Παρόλα αυτά, οι απόψεις διίστανται σχετικά με το εάν ο μεγαλύτερος κρατικός παρεμβατισμός στις επιχειρήσεις  θα οδηγούσε σε βελτίωση της οικονομίας. Στον αντίποδα, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στα θετικά του οικονομικού ανταγωνισμού . Πέρα από την οικονομία, σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η τρομοκρατία , σύμφωνα με το 66% των ερωτηθέντων. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στο http://www.ap-gfkpoll.com/.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top