GuidePedia

0
Αγεφύρωτο θα παραμείνει το χάσμα ανάμεσα στη Δύση και την Τουρκία, όπως φάνηκε από κυβερνητική σύσκεψη κορυφής που διεξήχθη στην Άγκυρα, για τα σχέδια πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου IRNA, το οποίο επικαλείται εκπομπές της τουρκικής τηλεόρασης,
στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Άμυνας Βεγκντί Γκιονούλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Ισίκ Κοτσανέρ και μια σειρά άλλων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, κατά τη σύσκεψη φέρεται να επιβεβαιώθηκε η ένσταση της Άγκυρας στο ενδεχόμενο χρήσης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας εναντίον των γειτόνων της, σε μια προφανή αναφορά στο Ιράν.

Αυτό που καθίσταται προφανές – για μια ακόμη φορά – είναι ότι η Άγκυρα διαρκώς αποκλίνει από την πολιτική της Δύσης και είναι θέμα χρόνου πότε θα ανακύψει σοβαρό ζήτημα εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, αφού ένα ισχυρότατο από στρατιωτικής απόψεως μέλος, επί της ουσίας αντιδρά σε κάθε ουσιώδη πρωτοβουλία πολιτικής!

Εκτός κι αν στο τέλος καταλήξουν να ζητάνε την άδεια της Άγκυρας πριν προχωρήσουν στη διαμόρφωση παγκόσμιας πολιτικής...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top