GuidePedia

0
Οι χθεσινές εκλογές για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν με μεγαλύτερο πάθος από αυτό που επί εβδομάδες τώρα, έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Γιατί όχι μόνο, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ψήφισαν με βάσει τα κομματικά τους κριτήρια αλλά και γιατί μόνο στο πάθος ορισμένων μπορεί να οφείλεται η υψηλή αποχή. Τα κόμματα και οι υποψηφιοί τους εξέφρασαν χθες βράδυ τηνικανοποιησή τους για την στήριξη που τους παρείχε η κοινωνία. Ουδέν ψευδέστερον.
Γιατί μιλούσαν με βάσει τα νούμερα και τις επιλογές όσων ψήφισαν χωρίς να λάβουν υπόψιν τους όσους δεν ψήφισαν καθόλου εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αγανακτησή τους για όσα “χτυπήματα” έχουν καταφέρει σε βάρος του λαού και της χώρας.
Το σημαντικώτερο ζήτημα πολιτικής που οι πολίτες είχαν σαν στόχο στην επιλογή τους αναμφισβήτητα υπήρξε το “μνημόνιο”. Με βάση την προοπτική αυτή πράγματι η ψήφος, αρνητική σε μεγάλο βαθμό για το κυβερνών κόμμα, έδειξε την πλήρη διαφοροποίηση του λαού από τις επιλογές του Πρωθυπουργού και των επιτελών του, για τους τρόπους και τις μεθοδεύσεις τους προκειμένου να “διασώσουν” τη χώρα… Γιατί αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύεουν στην κυβέρνηση, ο λαός δεν επείσθει ότι “τα έφαγε μαζί με κάποιους υπουργούς”.
Όμως πέρα από τα τρέχοντα γεγονότα, ο Ελληνικός λαός, τιμώρησε την κυβέρνηση και για το σύνολο των επιλογών της, και μια από αυτές είναι σίγουρα η εξωτερική πολιτική. Αυτή που οδήγησε του Έλληνες υπουργούς να τρίβονται σαν γατάκια πάνω στους Τούρκους ομολόγους τους. αυτούς που διακηρρύσοντας την “ειρήνη” εννοούν την παράδοση στην Τουρκία. Αυτών που αποτελούν μαζί με τους βρετανούς συναδέλφους τους, την εμπροσθοφυλακή της Τουρκίας στην ΕΕ. Αυτών που παρακολουθούν άμοιροι και αμίλητοι τα όσα διαδραματίζονται σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε βάρος των εθνικών συμφερόντων ή εν αγνοία των εθνικών συμφερόντων. Όσων απουσιάζουν από τη “μάχη” για την ΑΟΖ, τα δκαιώματά μας στο Αιγαίο, στην από βορρά αμφισβητισή μας…

Ασχέτως από το άν ο Πρωθυπουργός οδηγήσει στους επόμενους μήνες τη χώρα σε εκλογές ή όχι, είναι υποχρεωμένοςνα προβεί σε αλλαγές αυτού τους ανίκανου, αδιάφορου και άπληστου κυβερνητικού σχήματος. Θα πρέπει να προβεί και σε αλλαγές όχι μόνο των οικονομικών επιτελών του αλλά και αυτών στο χώρο της Εξωτερικής Πολιτικής. Απλά, γιατί αλλιώς θα το πληρώσει την επόμενη φορά βαρύτερα.

Αυτοί που καταψήφισαν την κυβέρνηση είναι δυο στους τρείς πολίτες, μόλις ένα χρόνο μετά την υπόσχεση για προσφορά χρημάτων. Μόλις 6 μήνες μετά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις για εκκαθάριση του δημόσιου μηχανισμού. Γιατί ο λαός θυμάται όχι μόνο ποιός υποσχότανπολλά αλλά κυρίως, ποιός του πήρε και τα λίγα…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top