GuidePedia

0
Ούτε λέξη για τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο,ούτε λέξη για την αδιαφορία της στο θέμα των λαθρομεταναστών δεν αναφέρεται στην έκθεση της ΕΕ για τη πρόοδο της Τουρκίας σ΄ ότι έχει να κάνει με την ενταξιακή της πορεία. Τα ενδιαφέροντα κεφάλαια της έκθεσης αναφέρουν:
Τύπος δημοκρατικά δικαιώματα: Οι  μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση Εργκενέκον προβληματίζουν την ΕΕ.  "Προκαλούνε ανησυχία οι πολιτικές επιθέσεις σε βάρος του τύπου.
Πολλές μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε δημοσιογράφους σχετικά με το λειτούργημα τους , από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, και πολιτικούς".

Ελληνική μειονότητα: Στο έγγραφο αναφέρεται πως η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στα θέματα των περιουσιών και της εκπαίδευσης.

Εκδημοκρατισμός:Επιτεύχθηκε περιορισμένη πρόοδος και ζητείται να συνεχιστούνε με επιμονή οι προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος

Εξωτερική πολιτική:Ενεργή στήριξη κι όχι μόνο δηλώσεις στήριξης των διαπραματεύσεων για το Κυπριακό ζητά η ΕΕ. Επισημαίνεται ότι ακόμη δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου.Ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια ,το Ιράκ,το Ιράν ,το Νότιο Καύκασο,το Πακιστάν,το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή εκτιμάται ως θετικός από την ΕΕ.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top