GuidePedia

0
Ανησυχία προκαλεί – μέχρι την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών – η βύθιση Νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους μετά από σύγκρουση με αλιευτικό μη διευκρινιζόμενης προέλευσης.
Το νοτιοκορεατικό πλοίο 150 τόνων, με πλήρωμα 30 ναυτών και αξιωματικών, φέρεται να βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με μεγαλύτερου μεγέθους αλιευτικό σκάφος, 270 τόνων, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι βορειοκορεατικό.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που κλιμακώνει κάθετα τις σχέσεις βορρά και νότου στη χερσόνησο της Κορέας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι 28 από τους 30 ναύτες και αξιωματικοί διασώθηκαν, με έναν εκ των αρχικώς διασωθέντων να χάνει τη ζωή του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.
Άλλα δύο μέλη του πληρώματος αγνοούνται. Στην περιοχή έσπευσαν διασωστικά μέσα των νοτιοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων, ελικόπτερα και παραπλέοντα σκάφη.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώθηκε καθυστέρηση στην κινητοποίηση, αφού τρεις ώρες μετά το συμβάν, το πολεμικό σκάφος ήταν μισοβυθισμένο, χωρίς να έχει ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης.

Το περιστατικό έχει συμβεί βορειοδυτικά της τουριστικής νήσου «Jeju», ενώ την ανησυχία για το ενδεχόμενο νέας εμπλοκής με τη Βόρεια Κορέα, οφείλεται στο – προ οχταμήνου – περιστατικό βύθισης νοτιοκορεατικού σκάφους, πιθανότατα αφού δέχτηκε τορπίλη από βορειοκορεατικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 46 Νοτιοκορεάτες, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Το περιστατικό σημειώνεται τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας εν όψει της έναρξης της συνόδου των G-20 στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Αυτό το δεδομένο εγείρει και τους φόβους ότι ενδεχομένως να πρόκειται για νέα προβοκάτσια εκ μέρους των συνηθισμένων σε τέτοιες συμπεριφορές συμπατριωτών του βορρά, αν και ο τόπος του συμβάντος μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες…
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top