GuidePedia

0
Η κυπριακή εφημερίδα «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», σε ανταπόκριση τoυ Παύλου Ξανθούλη από Βρυξέλλες με τίτλο «Ο Σουλτς στnv Κύπρο με επίκεντρο το εμπόριο» και υπότιτλο «Τριήμερη επίσκεψη Σοσιαλιστή ηγέτη στη νήσο», αναφέρει τα ακόλουθα: «Μήλον της έριδος καθίσταται η Σοσιαλιστική Ομάδα και ο ηγέτης της Μάρτιν Σουλτς, καθώς η στάση που θα τηρήσουν για το απευθείας εμπόριο αναμένεται να είναι καθοριστική για τις αποφάσεις που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί του επίμαχου Κανονισμού. Πληροφορίες του ‘Φ’ αναφέρουν ότι ο Γερμανός αξιωματούχος της Ευρωβουλής θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη την Κύπρο,
κάτι που αποδίδεται σε ‘κοινή επιθυμία’ τόσο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει επαφές στις ελεύθερες περιοχές, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια και θα έχει συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού και τα πολιτικά κόμματα ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ. Το Σάββατο θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα, όπου θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς ‘Ερογλου.
Κοινοτικοί κύκλοι ανέφεραν στον ‘Φ’ ότι η τουρκική πλευρά αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Σουλτς ‘να παραμείνει πιστός’ στη δήλωση που είχε εκδώσει προ μερικών μηνών, εκφράζοντας στήριξη στην έγκριση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο. Οι ίδιοι κύκλοι, θεωρούν ως δεδομένο ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα προβάλει τις ενστάσεις της γύρω από την προώθηση του Κανονισμού, επαναλαμβάνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν σε μια ενδεχόμενη ‘ταϊβανοποίηση’ του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, με επίκεντρο την αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους.
Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, βαρόμετρο για τη στάση που θα τηρήσουν οι Σοσιαλιστές αναμένεται να αποτελέσουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και κυρίως η έκθεση που θα εκδώσει ο Γενικός Γραμματέας τον προσεχή Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις προοπτικές που ενδέχεται να δημιουργηθούν για οριστική διευθέτηση του προβλήματος τους προσεχείς μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός για το απευθείας εμπόριο εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Ευρωβουλής, η οποία αναμένεται να εκδώσει γνωμοδότηση, λαμβάνοντας υπόψη και γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Σώματος».
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top