GuidePedia

0
Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντφ
«Όχι στις προσπάθειες επιβολής έτοιμων συνταγών ή τεχνητού χρονοδιαγράμματος στις δικοινοτικές συνομιλίες» λέει ο Ρώσος Πρόεδρος
Σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για το Κυπριακό στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε αποκλειστικό άρθρο του σε ελληνοκυπριακή εφημερίδα, σημειώνοντας πως τάσσεται υπέρ μιας λύσης χωρίς έξωθεν πιέσεις.
Στο άρθρο του, που δημοσιεύεται με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην Κύπρο, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αμετάβλητα τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς προσπάθειες επιβολής έτοιμων συνταγών ή τεχνητού χρονοδιαγράμματος στις δικοινοτικές συνομιλίες».

Εξάλλου, τάσσεται κατά του καθορισμού χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των συνομιλιών και της επιδιαιτησίας.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμπληρώνει ότι η Κύπρος «ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνει πολλά για την ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε., με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους».
Στο άρθρο του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις ταυτόσημες θέσεις των δύο χωρών στα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής, σημειώνοντας ότι «είμαστε ευγνώμονες στην κυπριακή ηγεσία για τη θετική πολιτική στάση της, όσον αφορά στη ρωσική πρωτοβουλία για την εκπόνηση νέας Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».
Ο Ρώσος ηγέτης σημειώνει ότι «η Κύπρος έγινε για μας ένας σημαντικός συνέταιρος στον τομέα των επενδύσεων, είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές και κατέχει την πρώτη θέση ως προς τον όγκο των συσσωρευμένων άμεσων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία».
TA NEA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top