GuidePedia

0
Η Τουρκική Κυβέρνηση παρείχε βοήθεια στους διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας, στη Γάζα, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ,σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.
Στοιχεία που εντοπίστηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή επιβάτη του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας που μετέβη στη Γάζα, το Μάιο, καταδεικνύουν, ότι οι διοργανωτές του συγκεκριμένου εγχειρήματος, έλαβαν βοήθεια από υψηλά κλιμάκια επίπεδα της τουρκικής Κυβέρνησης, και του Πρωθυπουργού, R. T. ERDOGAN συμπεριλαμβανομένου, αλλά και από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στοιχεία από τη συνάντηση, στην Κωνσταντινούπολη, των επικεφαλής των 6 οργανώσεων, που διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη αποστολή, 2 εβδομάδες πριν τον απόπλου του στολίσκου, εντοπίστηκαν σε φορητούς υπολογιστές, που κατάσχεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις του «IDF» (ISRAEL DEFENCE FORCES), μετά την κατάληψη του στολίσκου.
Τα εν λόγω στοιχεία καταδεικνύουν μακροχρόνιες και λεπτομερείς προετοιμασίες από τους διοργανωτές, μήνες πριν, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας διαφόρων σεναρίων, όπως και του ενδεχομένου της επιβίβασης στα πλοία ανδρών των ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων από Ε/Π, με τη χρήση σχοινιών.
Η τουρκική κυβέρνηση διαψεύδει από την πλευρά της ότι παρείχε βοήθεια στους διοργανωτές της αποστολής του στολίσκου. Αμέσως μετά την κατάληψη των πλοίων, ο «IDF» κατάσχεσε όλους τους υπολογιστές και τα έγγραφα, που βρίσκονταν στο στολίσκο. Το κατασχεθέν υλικό προωθήθηκε σε αναλυτές των Υπηρεσιών Πληροφοριών και μέρος αυτού στάλθηκε στο «Κέντρο Μυστικών Διαχείρισης Πληροφοριών και Τρομοκρατίας» (INTELLIGENCE AND TERRORISM INFORMATION CENTER - ITIC), Υπηρεσία, η οποία είναι εντεταλμένη για την ανάλυση Πληροφοριών και δημοσιοποίησε το πόρισμά της, στις αρχές του τρέχοντος μηνός.
Η Τουρκική Πρεσβεία στο Tel Aviv, ανέφερε για το θέμα: «Για την τουρκική Κυβέρνηση το ζήτημα της αποστολής του στολίσκου αφορά μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν αυτή η πρωτοβουλία ήταν κυβερνητική, θα την είχαμε χειριστεί ανάλογα».
onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top