GuidePedia

0

Η Τουρκία φέρει την ευθύνη και όχι οι Ε/κ, υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Αν η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί σοβαρά για μια λύση η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων, ο κ. Μπαγίς να είναι σίγουρος ότι η λύση θα εξευρεθεί το συντομότερο δυνατό, δήλωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου αρχιδιαπραγματευτή με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο κ. Μπαγίς φέρεται να δήλωσε πως η λύση είναι μακριά, καθώς δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, εφόσον η ε/κ πλευρά δεν έχει καταθέσει προτάσεις, όπως είπε. Ο Α. Κυπριανού ανέφερε πως ο κ. Μπαγίς ακολουθεί μια προσφιλή τακτική της τουρκικής πλευράς,
διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ώστε να προωθήσει τους στόχους που έχει καθορίσει η Τουρκία για την Κύπρο. Πρόσθεσε ότι εμείς χρειάζεται να έχουμε καθαρό μυαλό και αν επιμένουμε στα συμφωνηθέντα για να μην δίνουμε άλλοθι στην Τουρκία.
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι η ε/κ πλευρά έχει την πολιτική βούληση και τη θέληση για λύση στο Κυπριακό, είπε όμως ότι είναι πιο σημαντικό η λύση να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι της Τουρκίας.
Ο Α. Κυπριανού συνέχισε λέγοντας πως θα φανεί ποια πλευρά πραγματικά επιθυμεί τη λύση, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Και κατέληξε, λέγοντας, πως η πλευρά αυτή «σίγουρα δεν είναι η Τουρκία»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top