GuidePedia

0
Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ υπεγράφη χθες από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών Ανατόλι Σερντιουκόφ και Εχούντ Μπαράκ στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η συμφωνία θα διέπει τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα στη διάρκεια των προσεχών πέντε ετών.
Η συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πληροφοριών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. θέματα διεθνούς ασφάλειας. Πέραν αυτού, προβλέπεται η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στην στρατιωτική εκπαίδευση, τοπογραφία, χαρτογραφία, στρατιωτική ιστορία, ιατρική, δικαιοσύνη, φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.
Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση και οι προοπτικές της στρατιωτικής και στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας Ρωσίας και Ισραήλ, συνεργασίας σε θέματα -από κοινού- πάταξης της τρομοκρατίας καθώς και σε θέματα ασφαλείας σε σχέση με το Μεσανατολικό.
– Σε νεώτερο τηλεγράφημά του, το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται στην υπογραφή της Ρώσο-ισραηλινής αμυντικής συμφωνίας και παραθέτει δηλώσεις των δύο υπουργών Άμυνας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο Ισραηλινός υπουργός εξήρε στη συμβουλή του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του ναζισμού, τονίζοντας ότι «το κράτος του Ισραήλ δεν θα υπήρχε, αν ο Κόκκινος Στρατός δεν συνέτριβε τη ναζιστική Γερμανία».
Επίσης, ο κ. Μπαράκ αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των δύο χωρών. Σύμφωνα με όσα είπε, η χώρα του είναι έτοιμη να μοιραστεί την πείρα της στον τομέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των αεροσκαφών άνευ πιλότου (drones).
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η Ρωσία ήδη αγόρασε 12 αεροσκάφη άνευ πιλότου, ισραηλινής κατασκευής και 50 Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στην εκμάθηση χειρισμού τους.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ θεωρεί τη Ρωσία ως σημαντικό εταίρο και μεγάλη χώρα, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη Μέση Ανατολή.
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top