GuidePedia

0
Το ισραηλινό Ναυτικό επικοινώνησε σήμερα με το πλοίο "Αμάλθεια", όμως οι ισραηλινοί κομάντος δεν έχουν αναλάβει δράση ενάντια στο πλοίο, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός. "Το Ναυτικό μόλις ξεκίνησε τη διαδικασία για να σταματήσει το πλοίο", δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου. "Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία επικοινωνίας μαζί τους".
Το πλοίο "Αμάλθεια" φέρει σημαία Μόλδοβα και όπως διευκρινίστηκε δεν είναι ελληνικής πλοιοκτησίας.


Σύμφωνα με το ίδρυμα Καντάφι, του γιου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, το οποίο έχει ναυλώσει το πλοίο, το Ισραήλ σε επικοινωνία που είχε με το πλοίο, που μεταφέρει λιβυκή βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα να αλλάξει κατεύθυνση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του λιβυκού ιδρύματος που βρίσκεται στο "Αμάλθεια".

"Οι ισραηλινές αρχές μας έδωσαν τελεσίγραφο μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα για να αλλάξουμε κατεύθυνση προς το (αιγυπτιακό) λιμάνι αλ Αρίς. Διαφορετικά μας απειλούν ότι θα σταματήσουν το πλοίο με το Ναυτικό", δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μασάλα Ζουέι.

Σύμφωνα με τον Ζουέι ο καπετάνιος του πλοίου απάντησε "ότι το θέμα θα εξεταστεί από τους αξιωματούχους του πλοίου προτού δοθεί απάντηση".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top