GuidePedia

0
Αντιμέτωποι με τις «τρελές σφαίρες»
Πρόκειται για «ασύλληπτα μέλη των οργανώσεων οι οποίες προέρχονται στην ουσία από την ίδια μήτρα», εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Αντιμέτωπη με μια τρομοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει όρια και δεν ενδιαφέρεται να διαχωριστεί από το οργανωμένο έγκλημα - αντιθέτως, αντιγράφει τις μεθόδους του- βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξεκινήσει ένας νέος αιματηρός κύκλος χτυπημάτων όπου κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
«Πρόκειται για αρρωστημένα παιδιά που έχουν στραφεί εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Εχουν ισοπεδώσει τα πάντα» επισημαίνουν. Οι ίδιες πηγές αρνούνται ότι οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογία. «Εχουνκαι μάλιστα πολύ συγκεκριμένη. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις τους τη βλέπει. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία απαρτίζεται από παραιτημένους μικροαστούςτους οποίους κάποιος θα πρέπει να βγάλει από τον λήθαργο με βίαιο τρόπο. Μπροστά στην “επιτυχία” του αγώνα τους δεν εξαιρούν κανέναν. Οι στόχοι τους δεν είναι ίδιοι με αυτούς της “17 Νοέμβρη”. Η κάθε εποχή έχει τη δική της τρομοκρατία» παρατηρούν.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πιστεύουν ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Χρειάζεται να σχηματιστεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας, λένε. Επειτα από διάφορα χτυπήματα περισσεύουν οι δηλώσεις και οι αναλύσεις αλλά μετά ξεχνιούνται τα πάντα.

Αυτή τη συλλογική λήθη καταδικάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. «Πριν από έναν μήνα χάθηκε ένας άνθρωπος εδώ στο υπουργείο. Ποιος θυμάται το όνομά του; Ποιος θυμάται τους τρεις νεκρούς στη Μarfin; ή τον μικρό Αφγανό; Χρειάζεται να αντισταθεί ενεργά η κοινωνία σε αυτό το φαινόμενο. Δεν γίνεται να τα αφήνουμε όλα να περνούν και να ξεχνιούνται» τονίζει.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι μόλις πριν από έναν μήνα υπήρξε ανάρτηση στο indymedia όπου κάτω από τις φωτογραφίες γνωστών τηλεοπτικών δημοσιογράφων υπήρχε η προτροπή «Σκοτώστε τους!». «Η λειτουργία του συγκεκριμένου site καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ποιος νοιάστηκε να αντιδράσει; Κανένας. Ούτε οι πανεπιστημιακοί ούτε κανένας από τους πνευματικούς ανθρώπους ή τους πολιτικούς. Οταν όμως τέτοια περιστατικά μένουν χωρίς απάντηση, τότε ζυμώνουν ένα κομμάτι της νεολαίας από το οποίο ανασυντάσσει τις δυνάμεις της η τρομοκρατία» . Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν συνδέει την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας με την κοινωνική ένταση που υπάρχει εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Πρόκειται για ασύλληπτα μέλη των οργανώσεων οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους και προέρχονται στην ουσία από την ίδια μήτρα» λένε.
TO BHMA

Δημοσίευση σχολίου

 
Top