GuidePedia

0
thumb

Μετά τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά από την Τουρκία πολιτική βούληση για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.
«Η 20η Ιουλίου του 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.
«Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματιστεί», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να επιτευχθεί μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, βασισμένη στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια».

Θυμίζουμε πως την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top