GuidePedia

0

«Στις 20 Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ντερβίς Ερογλου στο μήνυμά του με αφορμή την επέτειο από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολο τον καταμερισμό των εξουσιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, «εφόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι μια συμφωνία στο Κυπριακό εξαρτάται περισσότερο από το διεθνή παράγοντα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά την τουρκοκυπριακή.

«Στις 20 Ιουλίου του 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και εάν η Τουρκία δεν εισέβαλε στην Κύπρο με τα δικαιώματα που της έδιναν οι εγγυητικές συμφωνίας και οι ιστορικοί της δεσμοί με το νησί, δεν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων».
Μίλησε δε για συμφωνίες ανταλλαγής πληθυσμών το 1975 που καθόρισαν μια νέα κοινωνική διάταξη στις δύο πλευρές του νησιού, κατά την έκφρασή του.
Επανέλαβε ότι μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2010 είναι εφικτή και πρόσθεσε ότι πληροφορίες για την πορεία των συνομιλιών θα δώσει κατά την αυριανή του ομιλία στους «’εορτασμούς» για την εισβολή.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top