GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Το πρώτο Τουρκικό UAV έκανε σήμερα την εμφάνιση του, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να δείξει ότι μπορεί να σταθεί και χωρίς την Ισραηλινή υποστήριξη(μη-επανδρωμένα αεροσκάφη ΗΕRON). Το ΑΝΚΑ/ΦΟΙΝΙΞ μπορεί να πετάει 24 ώρες (σύμφωνα με τον Ισραηλινό τύπο), με έμφαση την διασυνοριακή περιοχή όπου ενεργούν οι Κούρδοι, ενώ απαιτείται ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα για να τελειοποιηθεί.
Τούρκοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι σε ορισμένους τομείς το ΑΝΚΑ είναι πιο εξελιγμένο(!) από το Ισραηλινό.(σημειώνω ότι οι Τούρκοι θα παραλάβουν στα τέλη Αυγούστου τα τελευταία από τα 10 DRONES από το ΙΣΡΑΗΛ γιατί διακόπηκε η συνεργασία των δυο κρατών σε πολλούς επιμέρους τομείς). Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το εφοδιασμένο με οπλικά συστήματα ΑΝΚΑ θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2013, ενώ λένε ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια του το ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
Πάντως ο αναλυτής ΠΗΤΕΡ ΣΙΓΚΕΡ από το ΜΠΡΟΥΚΙΝΓΚΣ είπε ότι «έχει πολύ δρόμο μπροστά της η Τουρκία στο να προωθήσει εξελιγμένης τεχνολογίας προγράμματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top