GuidePedia

0
του Σταύρου Θεοδωράκη
Μας πήρανε τον Καραγκιόζη. Μπορεί οι Έλληνες διανοούμενοι να μην έχουν καταλήξει από πού ακριβώς είναι ο Καραγκιόζης και να μαλώνανε χθες στα ιερά δελτία – ο ένας έλεγε ότι ήταν «από την Θράκη», ο άλλος «από την Ήπειρο δηλαδή την Στερεά Ελλάδα» (!) και ο άλλος «από την Πόλη δηλαδή από την Βυζαντινή Ελλάδα» (!!) – το σίγουρο όμως είναι ότι είναι δικός μας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε λίγο θα μας πάρουν και τα πετρέλαια του Αιγαίου. Τα οποία τόσα χρόνια τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού. Και ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν και μπορούν να μας θρέψουν όλους, δεν τα βγάζουμε για να κληρονομήσουν και κάτι τα παιδιά μας, οι επόμενες γενεές των Ελλήνων. Γιατί ως γνωστόν, αν κάτι διακρίνει αυτή τη χώρα, είναι η προνοητικότητα για το μέλλον.

Και μετά από τα πετρέλαια θα μας πάρουν την Τζαμουριά η οποία βεβαίως δεν υπάρχει αλλά θα μας την πάρουν «οι Τζάμηδες που συνωστίζονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα». Γι’ αυτό πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις οικονομίες και να μην απομακρύνουμε τα στρατόπεδα από την Ήπειρο! Εν ανάγκη να επαναφέρουμε από την αποστρατεία τον Άκη ο οποίος ξέρει από εξοπλισμούς. Και θα έχει ως Θεσσαλονικεύς και το νου του στους Σκοπιανούς. Οι οποίοι άκουσον άκουσον όχι μόνο απειλούν να ονομασθούν Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη αλλά έβαλαν και δικό τους άνθρωπο στην ΔΕΘ.

Παραδίπλα στη Θράκη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η Δραγώνα δεν θέλει πόλεμο και η δασκάλα Μπουμπουλίνα που αντιστεκόταν, μετατέθηκε στην Θεσσαλονίκη (και όχι στο Άλτερ όπως είχε αρχικώς νομισθεί λόγω των εμφανίσεων της στις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλα). Γι’ αυτό σας λέω κινδυνεύουμε και πρέπει να βρούμε επειγόντως λύσεις. Ίσως να πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο Μηνά Καρατζόγλη. Και μην μου πείτε ότι δεν ξέρετε ποιο είναι αυτό.

Ο Μηνάς Καρατζόγλης είναι ένας Έλληνας συνταξιούχος με μεγάλα μουστάκια ο οποίος κάποια μέρα πληροφορήθηκε ότι μια γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία χρησιμοποιούσε την φωτογραφία του για να διαφημίζει γιαούρτια τουρκικής συνταγής! Και επειδή ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει, ο 77χρονος τιμημένος συνταξιούχος κατέφυγε στα διεθνή δικαστήρια ζητώντας να πάψουν να τον παρουσιάζουν ως Τούρκο! Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προσβολή της εθνικής του ταυτότητας! Με τα πολλά, για να μην σας τα πολυλογώ - και επειδή λεφτά τελικά δεν υπάρχουνε - ο Μηνάς δέχτηκε αυτές τις μέρες να πάρει 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μεταξύ 160.000 και 212.000 ευρώ) και να πουλήσει εσαεί την φωτογραφία του στους Σουηδούς. Οι οποίοι εφεξής θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε όλα τους τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του τουρκικού γιαουρτιού! Όχι παίζουμε!
protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top