GuidePedia

0
σήμερα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από τον 
ΣΥΝ ενέκριναν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με ονομασία 
«Δημοκρατική Αριστερά» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Φώτη 
Κουβέλη

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ & ΑΡΧΩΝ
Με την έγκριση της Διακήρυξης Πολιτικών Θέσεων και Αρχών του νέου κόμματος και την ανάδειξη της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να διοργανώσει το πρώτο συνέδριο εντός του έτους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας.ήμερα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ ενέκριναν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με ονομασία «Δημοκρατική Αριστερά» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Φώτη Κουβέλη.
Με σύνθημα «Η Δημοκρατική Αριστερά ξανά στο προσκήνιο» σήμερα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ ενέκριναν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με ονομασία «Δημοκρατική Αριστερά» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Φώτη Κουβέλη.

Τα στελέχη του αριστερού ανανεωτικού χώρου στη σημερινή πανελλαδική τους σύσκεψη αποφάσισαν τη διενέργεια συνεδρίου και την εκλογή Πολιτικής Επιτροπής του νέου κόμματος. Ο επίσημος τίτλος του νέου κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά», όπως αποφασίστηκε από τους 520 εκπροσώπους που πήραν μέρος στην Συνδιάσκεψη. 


Η Διακήρυξη των Πολιτικών Θέσεων υπογραμμίζει ότι το νέο κόμμα φιλοδοξεί να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών και προσθέτει ότι «ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: «Δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική -οικολογική εγρήγορση» είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας».



Η Διακήρυξη επισημαίνει ότι «η υπεράσπιση του «δημόσιου συμφέροντος» είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις «πολιτικές της κρίσης». Παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, τις προτάσεις αντιμετώπισής της, η δική μας αριστερά δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη διάσταση της κρίσης και το προστατευτικό δίκτυ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Υπογραμμίζοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του νέου κόμματος, η Διακήρυξη επισημαίνει ότι οι κατευθύνσεις αυτές μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για στρατηγική επιλογή για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Η «Δημοκρατική Αριστερά» θα είναι η αριστερά «που έχει ενσωματώσει στον πυρήνα της συγκρότησής της την πεποίθηση ότι Αριστερά και Οικολογία μπορούν να συνθέσουν ένα καινούριο όραμα μια προγραμματική καινοτομία για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρει η Διακήρυξη και τονίζει ότι «το νέο μας κόμμα στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση, διεκδικεί να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες που συμμετέχουν ή το παρακολουθούν:

Να επιβεβαιώνει καθημερινά την αντιστοιχία του με τα οράματα που επαγγέλλεται».
Τις ημέρες που προηγήθηκαν έγινε προσπάθεια οργανωτικής συγκρότησης με συσκέψεις σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, σε 40 από τους 47 δήμους της Β΄ Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές της Α΄ Αθήνας.

Τα έξοδα ήδη «τρέχουν» και ο βραχνάς των οικονομικών πόρων σφίγγει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την πανελλαδική σύσκεψη, όπως έλεγαν στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, το κόστος της αίθουσας είναι 600 ευρώ.

Ετσι, από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οικονομική εξόρμηση με ποσό-στόχο 300.000 ευρώ. Υπολογίζουν ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το φθινόπωρο. Επιπλέον, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης έχει προγραμματισθεί ανοιχτή συγκέντρωση (πάλι σε αίθουσα ξενοδοχείου) για να γίνει η δημόσια παρουσίαση των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης και να ανακοινωθεί επισήμως η δημιουργία του νέου κόμματος, που θα έχει, όπως φαίνεται, τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά».
DIPLOMATIA.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top