GuidePedia

0
Αρνητική εικόνα και απαισιοδοξία δείχνει έρευνα της κοινής γνώμης για τις απόψεις των Ελληνοκυπρίων αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.
Σε μια συγκυρία με διαφαινόμενο το αδιέξοδο στο κυπριακό, μετά και την «εκλογή» Έρογλου στα κατεχόμενα, την σκλήρυνση της τουρκικής στάσης στις διαπραγματεύσεις, τις έξωθεν πιέσεις με την προώθηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα για τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνηση του.
Πιο δύσκολα όμως γίνονται και λόγω της οικονομικής κρίσης που αγγίζει ένα έκαστο των πολιτών με αυξημένες τις απαιτήσεις για τη διαχείριση που γίνεται.

Τα ευρήματα της έρευνας της «Μetron Αnalysis» - 17-20 Ιουνίου- για λογαριασμό της «Γνώρα-Σύμβουλοι Επικοινωνίας», που δημοσιεύονται σε κυπριακή εφημερίδα, παραπέμπουν σε μια περίοδο που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πλέον αρνητική τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ίδιο τον πρόεδρο Χριστόφια, αφού καταγράφονται σε όλα τα επίπεδα αξιολόγησης οι πιο χαμηλές βαθμολογίες από τον Φεβρουάριο του 2008.

Οι δυσαρεστημένοι υπερτερούν αισθητά των όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι τόσο με τη διακυβέρνηση Χριστόφια όσο και με τους χειρισμούς στο κυπριακό.

Ο Κύπριος πρόεδρος φαίνεται ότι απώλεσε το πλεονέκτημα που είχε τον πρώτο χρόνο με πολύ ψηλό τον δείκτη ικανοποίησης για τους χειρισμούς του στο κυπριακό, πράγμα που διέσωζε και την κυβέρνησή του που ακολουθούσε με συνήθως πιο χαμηλές βαθμολογίες.

Οι ικανοποιημένοι σήμερα μετρούνται σε 37,2% - ποσοστά πολύ κοντά σε αυτά που το ΑΚΕΛ συγκέντρωσε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Οι δυσαρεστημένοι σήμερα ξεπερνούν το ήμισυ του πληθυσμού - ποσοστό 53,1%- ενώ διαμορφώνεται και μια τάση που παρουσιάζεται παγερά αδιάφορη για τα τεκταινόμενα.

Η κατιούσα για τους ικανοποιημένους είναι αξιοσήμειωτη, αφού σε δύο χρόνια ο κ. Χριστόφιας έχασε τους σχεδόν μισούς από τους πολίτες που έμεναν ικανοποιημένοι από τη διαχείρισή του στο κυπριακό. Τον Οκτώβριο του 2008 δήλωνε ικανοποιημένο το 69,8% των πολιτών. Αντίστροφη ήταν η πορεία των δυσαρεστημένων. Σε δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν και από 22% το 2008, εκτοξεύθηκαν στο 53,1% στην παρούσα έρευνα.

Τα ποσοστά δυσαρέσκειας για την πολιτική Χριστόφια στο κυπριακό, ανέρχονται στο 68,8% στο ΔΗΚΟ, ενώ και των άλλων κομμάτων (ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ) κυμαίνονται γύρω στο 70%. Η πλέον αρνητική εικόνα καταγράφεται στο ΕΥΡΩΚΟ όπου οι δυσαρεστημένοι υπερβαίνουν το 80%.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top