GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Πριν από λίγες ώρες πληροφορήθηκα ότι είναι έτοιμα τα δυο από τα τρία πλοία της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου να αποπλεύσουν με προορισμό τη ΓΑΖΑ. Λέγεται –ότι αν δοθεί από την Ιρανική κυβέρνηση το πράσινο φως- θα αποπλεύσουν από τον ΚΟΛΠΟ μέχρι την Παρασκευή. Επίσης η Τεχεράνη προτίθεται να στείλει και μεταγωγικό αεροπλάνο στην ΑΙΓΥΠΤΟ μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.
Στην διάρκεια της προ 18 μηνών στρατιωτικής επιχείρησης του ΙΣΡΑΗΛ στη ΛΩΡΙΔΑ της ΓΑΖΑΣ(γνωστή ως ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΜΟΛΥΒΙ), οι Ιρανοί είχαν και τότε στείλει ένα πλοίο το οποίο βέβαια δεν έφθασε ποτέ στην ΓΑΖΑ με το σχετικό φορτίο του.

Πηγές στην ΤΕΧΕΡΑΝΗ φέρουν να έχουν υπογράψει την διάθεση και ετοιμότητα τους να πάνε στη ΓΑΖΑ με τα πλοία πάνω από !00.000 εθελοντές! Κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να το ευνοεί η Ιρανική κυβέρνηση που εμμένει στο να μεταβεί επί του παρόντος εξειδικευμένο προσωπικό. (αλλά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και στελέχη διαφόρων Ιρανικών οργανώσεων ή άλλους/Το τουρκικό πλοίο υπεδείχθη ότι μετέφερε και τζιχάντια αλλά και στελέχη της ΜΙΤ).

Τώρα τα προβλήματα είναι πολλά (αν εξελιχθεί η αποστολή). Μπορεί να μην περάσει το ΣΟΥΕΖ. Μπορεί να σταματήσει στην ΑΙΓΥΠΤΟ και να ξεφορτώσει εκεί. Μπορεί να βγει στην ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ και κανένας δεν εγγυάται τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι επειδή είναι Ιρανικό πλοίο δεν μπορεί να καταπλεύσει στο Ισραηλινό λιμάνι ΑΣΝΤΟΤ. Μπορεί να πάει σε ΣΥΡΙΑ ή ΛΙΒΑΝΟ, αλλά η βοήθεια δεν θα φτάσει ποτέ στη ΓΑΖΑ. Μπορεί να ζητήσει συνδρομή αντίστοιχων Τουρκικών πλοίων , η και λιμανιού. Σίγουρα αν εξελιχθεί τελικά η αποστολή(και δεδομένου ότι η Διεθνής Κοινότητα έχει ήδη ψηφίσει τις νέες κυρώσεις κατά του ΙΡΑΝ με την απόφαση 1929 του ΣΑ/ΟΗΕ), δεν αποκλείω κάποιοι να επιδιώκουν να δοκιμάσουν τα νερά σε μια περιοχή που κυριολεκτικά βράζει και είναι θέμα χρόνου πότε θα εκραγεί ο επόμενος πόλεμος…

Τέλος ο γνωστός και παλαίμαχος Ισραηλινός δικαστής ΓΙΑΚΟΜΠ ΤΟΥΡΚΑΛ θα είναι ο επικεφαλής της ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τα συμβάντα με τον στολίσκο της ΓΑΖΑΣ. Περί του ονόματος και βιογραφικού ενημέρωσε αργά το βράδι ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ την Αμερικανική κυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top