GuidePedia

0

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Διάδρομο διέλευσης στα Ισραηλινά αεροσκάφη για να πλήξουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν παρέχουν οι Σαουδάραβες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των TIMES του ΛΟΝΔΙΝΟΥ το ΡΙΑΝΤ έχει δοκιμάσει να αφήσει διαθέσιμο αεροδιάδρομο στα Ισραηλινά αεροσκάφη στο βόριο τμήμα της χώρας για να τα διευκολύνει αποστασιακά (που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αναχαιτίσεις των Ισραηλινών αεροσκαφών, και δεν θα ενεργοποιηθεί το σύστημα αεράμυνας).
Προφανώς για μια τέτοια επιχείρηση, όπως έχω γράψει πολλές φορές απαιτείται υπολογίσιμος αριθμός αεροσκαφών διαφόρων κατηγοριών. Η απόσταση είναι μεγάλη αλλά ως ένα βαθμό απαιτείται(αν δεν γίνουν άλλα πράγματα…) η ΙΟΡΔΑΝΙΑ, το ΚΟΥΒΕΪΤ και το ΙΡΑΚ(άρα οι Αμερικανοί) να δώσουν πράσινο φως στο ΙΣΡΑΗΛ. Μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί σε ότι αφορά πέρασμα από τον Ιρακινό εναέριο χώρο δεν έχουν δώσει(δεν αποκλείεται στο μέλλον να δώσουν).

Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει απόλυτα τις πληροφορίες και εκτιμήσεις που έχω κάνει εδώ και πολλά χρόνια και αρκετές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου. Γνωρίζω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός του ΙΣΡΑΗΛ, ο πρωην Αρχηγός της Αεροπορίας και (όπως έχει γραφεί) ο Αρχηγός της ΜΟΣΑΝΤ ΜΕΡ ΝΤΑΓΚΑΝ έχουν συναντηθεί μυστικά με Σαουδαράβες , με διαμεσολαβητή ΙΟΡΔΑΝΟΥΣ και ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ. Ο πρωην επικεφαλής του τομέα ΈΡΕΥΝΑΣ των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Υποστράτηγος ΦΑΡΚΑΣ έχει πει ότι «Οι Ισραηλινοί ανησυχούν για το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά πιο πολύ ανησυχούν οι ΑΡΑΒΕΣ»

Σχετικά με τους στόχους το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι κύριοι είναι 4 ήτοι οι βάσεις εμπλουτισμού του ουρανίου σε ΚΟΜ και ΝΑΤΑΝΖ, η βάση του ΑΡΑΚ και η βάση του ΙΣΦΑΧΑΝ (.GAS STORAGE) . Ασφαλώς και ο Ρωσικής κατασκευής χώρος του πυρηνικού αντιδραστήρα ΜΠΟΥΣΕΡ στον ΚΟΛΠΟ είναι ο πέμπτος στόχος και απέναντι σε αυτό πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί το ΚΟΥΒΕΪΤ.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια –επειδή για πολλά χρόνια έχω ασχοληθεί με το ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-έχω γράψει ότι περίπου 10 Αραβικές χώρες έχουν εκφράσει την δυσφορία τους για ένα πυρηνικό ΙΡΑΝ, ενώ το ΙΣΡΑΗΛ έχει κάνει ήδη επαφές με 4 από αυτές για τυχόν συνεργασία και «διευκολύνσεις»…

Επίσης οι Σαουδάραβες, οι Αιγύπτιοι οι Ιορδανοί και τα ΕΜΙΡΑΤΑ του ΚΟΛΠΟΥ έχουν δυσφορήσει με την στάση της ΤΟΥΡΚΙΑΣ στο Ιρανικό και στη ΓΑΖΑ, και εκτιμούν ότι οι κινήσεις ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ είναι προβληματικές για το ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ. Γνωστή Αραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο ΛΟΝΔΙΝΟ τον έχει αποκαλέσει (ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ) «νέο ΟΘΩΜΑΝΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top