GuidePedia

0
Την απολογία και την καταβολή αποζημίωσης από το Τελ Αβίβ για την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στο τουρκικό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θέτει ως προϋποθέσεις ο Τούρκος πρόεδρος, που απειλεί με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ είπε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ότι η ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο ήταν ένα "έγκλημα" το οποίο θα μπορούσε να έχει διαπραχθεί από την αλ Κάιντα και όχι από ένα κυρίαρχο κράτος.


"Μου φαίνεται απίθανο να συγχωρήσω ή να ξεχάσω, εκτός και αν υπάρξουν πρωτοβουλίες που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση", σημείωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ και συνέχισε ΄"πρώτα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλλει κάποιου είδους αποζημίωση".
Στην ίδια συνέντευξη ο Αμπντουλάχι Γκιουλ πρόσθεσε ότι αν το Ισραήλ δεν κάνει κάποια κίνηση για να καλύψει το κενό, τότε η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει ακόμη και να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις. Όταν ρωτήθηκε αν η Τουρκία είναι δυνατό να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, ο κ. Γκιουλ απάντησε: "Όλα είναι πιθανά".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top