GuidePedia

0
Σε δημοσκόπηση της Public Issue, το 72% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, το 69% προβλέπει χειροτέρευση της οικονομίας και το 81% θεωρεί ότι θα υπάρξουν σύντομα κοινωνικές συγκρούσεις. Η ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης έχει πέσει στο 18%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση βρίσκεται στο 9%. Το 34,5% των ερωτηθέντων επιλέγει την αποχή και την αντικομματική ψήφο αποδοκιμασίας, ενώ το 35% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. Τέλος, μόλις το 15% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας, με το 84% να δηλώνει δυσαρέσκεια.


δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Γ. Π. Τερζής, εφημερίδα Καθημερινή




"Προβληματισμός για το σήμερα και αγωνία πολιτών για το αύριο"


"Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν πλέον ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Στον αντίποδα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά.




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Πλέον ανησυχητική, ωστόσο, είναι η ραγδαία επιδείνωση της «ψυχολογίας» της κοινής γνώμης σε διάστημα ολίγων μηνών, καθώς μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο μόνον η οριακή πλειοψηφία (52%) έκρινε ότι η χώρα ακολουθεί λάθος πορεία. Σε τέσσερις μόλις μήνες το ποσοστό αυτό έχει διογκωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες...




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Πλέον του 80% εκτιμά ότι αναμένεται ένα ισχυρό κύμα απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων από κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Την αίσθηση αυτή επικυρώνει και η εκτίμηση της πλειονότητας ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί εντός των επομένων μηνών. Το 69% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει, αποτυπώνοντας αδιαμφισβήτητα την απογοήτευση, αλλά και την αγωνία που έχει καταλάβει τους πολίτες. Μόλις το 12% εκτιμά ότι η οικονομία θα βελτιωθεί στο ορατό μέλλον, έναντι του 32% που δήλωνε αντίστοιχα αισιόδοξο τον Δεκέμβριο του 2009.




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Συνακόλουθη μοιάζει, τέλος, η δυσαρέσκεια που εκφράζει η κοινή γνώμη για τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα. Δίχως να διευκρινίζεται αν αυτό αφορά την οικονομική συγκυρία, τις κομματικές συγκρούσεις ή την καχυποψία έναντι των πολιτικών ηγεσιών, το 84% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από την «ελληνική δημοκρατία», έναντι μόλις 15% που δηλώνει ικανοποιημένο...




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Σε πρωτόγνωρα ποσοστά για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία καταγράφεται η αποχή -ως μέσο αποδοκιμασίας των πολιτικών κομμάτων- φθάνοντας το 34,5% των ψηφοφόρων. Η ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι περιορισμένη και φθάνει το 18% για το ΠΑΣΟΚ (22% τον Μάιο) και το 9% (έναντι 8%) για τη Νέα Δημοκρατία...




δημοσκόπηση: Public Issue, δημοσίευση: Καθημερινή
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις περιορίζεται στο 20%. Το 35% επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας, 17% οικουμενική, ενώ 8% δηλώνει έτοιμο να ψηφίσει νέα κόμματα." 

NEWSTIME



Δημοσίευση σχολίου

 
Top