GuidePedia

0
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης ζήτησε από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή στοιχεία για την πορεία των υποθέσεων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, με στόχο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
Απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Ακόμη, στις προθέσεις του κ. Ραγκούση είναι η αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων, μετά τη διαπίστωση ότι σήμερα στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι αθωώνονται λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης.

Κάθε χρόνο ο γενικός επιθεωρητής στέλνει στις εισαγγελικές αρχές και στα πειθαρχικά όργανα 700 με 800 υποθέσεις διαφθοράς. Επίσης, 200 υποθέσεις τον χρόνο παραπέμπονται στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο μετά τη διαπίστωση ότι οι ποινές που επιβάλλονται στον πρώτο βαθμό είναι άκρως επιεικείς. Ηδη εκκρεμούν στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο 600 υποθέσεις, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα ότι βασιλεύει η ατιμωρησία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επιθεωρητές.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top