GuidePedia

0
Περιστατικό με «άρωμα» κατασκοπείας απασχολεί την Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Εσωτερικών, από τις ενέργειες υπαλλήλου της ΕΥΠ, που δημιουργεί απορίες.
Από την εισαγγελία Πρωτοδικών, σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. διετάχθη προκαταρτική εξέταση σε βάρος υπαλλήλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών ασφαλείας που ακολουθούνται σε περιπτώσεις εσωτερικών μετακινήσεων - μεταθέσεων διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος κατείχε παράνομα στο γραφείο του διαβαθμισμένα έγγραφα της υπηρεσίας καθώς και στοιχεία με προσωπικά δεδομένα εργαζομένων της υπηρεσίας. Το γραφείο του σφραγίστηκε ενώ έρευνα διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ασθένεια και τις τελευταίες ημέρες απουσιάζει από την υπηρεσία.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ταυτόχρονα διεξάγονται Ένορκες Προανακρίσεις (ΕΔΕ), για τα θέματα:

*της διαρροής ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα υπαλλήλων της Υπηρεσίας στο διαδίκτυο και

*την εκτύπωση ψηφοδελτίων υποψηφίων για πρόσφατες εκλογές των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων σε ιδιωτικό τυπογραφείο.

Παράλληλα, από την ΥΠΕΕ διεξάγεται έρευνα για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν στην υπερτιμολόγηση προμήθειας συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υλικού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top