GuidePedia

0
"Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στην Επαναστατικό Αγώνα.... Δηλώνουμε επισης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας,

τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε
στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο
Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα.."

Ετσι αρχίζει το κείμενο που έστειλαν οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς από τη φυλακή όπου κρατούνται στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" και με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά αποκαλύπτουν επίσης πως και ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στη Δάφνη.

Η επιστολή αιφνιδιάζει καθώς και οι τρεις είχαν αρνηθεί να απολογηθούν, στον Ανακριτή, χαρακτηρίζοντας τη δίωξή τους πολιτική, ενώ προκύπτει θέμα με τη στάση των άλλων τριών κρατουμένων Σαράντο Νικητόπουλο, Ευάγγελο Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση, οι οποίοι κρατούνται επίσης για συμμετοχή τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μάλιστα ο συνήγορος του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Φυτράκης, είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου κατά την προσαγωγή του στον Ανακριτή, ότι εναντίον του κατηγορούμενου, δεν υπήρχαν στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

Παρακάτω αναφέρουν ότι "όσο κι αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας θα συνεχιστεί(...) όσο είμαστε ζωντανοί, όσο ζούμε και αναπνέουμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στα αντικοινωνικά και εγκληματικά τους σχέδια".

Στη συνέχεια, αφιερώνουν μεγάλο τμήμα της επιστολής με αναφορές στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις οι οποίες αποτελούν "μοναδική ευκαιρία για να ξηλώσουν οριστικά και ταχύτατα όλα τα κοινωνικά κεκτημένα και κατακτήσεις να ιδιωτικοποιήσουν ασφάλιση υγεία, να μειώσουν οριστικά το εργασιακό κόστος να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα παράδεισο εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο, με άφθονο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα"

Ακολουθεί αναφορά των τριών στις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα για τις οποίες υποστηρίζουν ότι επιδοκιμάστηκαν από την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας ("μήπως πρόκειται για ενέργεια τρομοκράτησης της κοινωνίας η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ;") και τρομοκράτησαν την πολιτική και οικονομική εξουσία.

Η επιστολή καταλήγει με την παραίνεση στους προσκείμενους του χώρου της ένοπλης βίας να συνεχίσουν τη δράση τους.

Παράλληλα, διετάχθη σήμερα υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA από τους έξι προφυλακισθέντες από την 19η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση.

Τα δείγματα DNA θα συγκριθούν με υλικό DNA που έχει εντοπίσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε χώρους, τους οποίους φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση.
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top