GuidePedia

0
Ωπως τα βλέπει ο ΑΣΤΟΣ
Ολους αυτούς τους μήνες μας έχουν ζαλίσει όλοι τους με το σλόγκαν …αυτά θέλουν οι αγορές …, μας χτυπούν οι κερδοσκόποι, οι κερδοσκόποι χτυπούν και άλλες χώρες , κινδυνεύει το Ευρώ και άλλα διάφορα που για μένα που δεν είμαι ειδικός περισσότερες απορίες μου γεννούν παρά με διαφωτίζουν.
Οι απορίες είναι λογικές για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με το κοινό μυαλό.
Εχουμε λοιπόν και λέμε...

Η κρίση ξεκίνησε από την κατάρρευση, λόγω ΚΑΚΗΣ διαχείρισης κεφαλαίων , μεγάλων τραπεζικών οίκων και ομίλων κυρίως στην Αμερική αλλά και εδώ στην Ευρώπη. Η σωτηρία ήρθε από την επέμβαση των κυβερνήσεων Αμερικής και Ευρώπης που με τα λεφτά αλλά και τις εγγυήσεις τους κατάφεραν να σώσουν το τραπεζικό σύστημα από την απόλυτη καταστροφή που θα έφερνε λένε και όλο τον κόσμο σε ένα μεγάλο οικονομικό κραχ.
Το πρόβλημα στη χώρα μας , αλλά και στις χώρες του Νότου της Ευρώπης άρχισε να μεγαλώνει από τη στιγμή που οι « αγορές» άρχισαν να ανησυχούν μήπως και δεν μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα, οπότε άρχισε η τρελή κούρσα των σπρεντ. Ακούσαμε πάρα πολλές φορές από επίσημα χείλη των δικών μας αλλά και των άλλων πολιτικών της Ευρώπης να λένε ότι οι κερδοσκόποι βρήκαν ευκαιρία και θέλουν να επωφεληθούν. Οι αγορές ζητούν τα αλφα , βήτα μέτρα για να ηρεμίσουν. Τελευταία ακούσαμε ότι το Ευρώ και η Ευρωζώνη δέχεται πόλεμο.

Οι απορίες μου είναι οι εξής.

-Ποιοι είναι οι κερδοσκόποι; ΔΕΝ έχουν όνομα, δεν έχουν διεύθυνση; Σίγουρα είναι μεγάλα σχήματα που διαχειρίζουν κεφάλαια, μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί. Μήπως είναι και κάποιοι που διασώθηκαν πέρυσι;
-Μπορούν οι αγορές και οι κερδοσκόποι να ταρακουνήσουν την Ευρώπη, ήδη φοβούνται λέει το φαινόμενο Ντόμινο. Οι αγορές, δηλαδή αυτοί που έχουν το χρήμα και δανείζουν, είναι πάνω από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις;
-Πόσα παιχνίδια και ποιοι κερδίζουν από τις διακυμάνσεις στις ισοτιμίες Ευρώ – Δολαρίου;
-Υπάρχουν και στην Ευρώπη Τράπεζες που συμμετέχουν με κεφάλαια σε αυτά τα παιχνίδια των αγορών και των κερδοσκόπων;
-Αυτή η περίφημη βοήθεια από τις χώρες της Ευρώπης, θα είναι λένε με επιτόκιο 5%. Ενώ όλοι λένε για βοήθεια , είναι δάνειο με χοντρό επιτόκιο. Οι Γερμανοί ούτε λίγο ούτε πολύ νομίζουν ότι θα μας δώσουν χρήματα έτσι, τσάμπα ενώ και αυτοί όπως όλοι οι δανειστές θα καλοπληρωθούν τα χρήματα που θα μας δώσουν, με ληστρικό επιτόκιο. Δανείζονται με 1,5% από την Ευρωπαϊκή τράπεζα και θα μας τα δώσουν με 5% και θα τους χρωστούμε και χάρη που μας έσωσαν.
-Εδώ που φτάσαμε, τώρα, σαν χώρα, με τόσα χρέη, οι όποιοι δανειστές είναι λογικό να ζητούν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που θα μας δώσουν.
Κάπου εδώ τελειώνει και τα παραμύθι για μια ενιαία Ευρώπη που θα εξασφάλιζε καλύτερες συνθήκες ζωής σε όλους.
Οι περισσότεροι έχουμε υποθηκεύσει , σπαταλήσει , τα χρήματα που θα εισπράξουμε τα επόμενα χρόνια , αν έχουμε δουλειά . Τις κάρτες και τα δάνεια κάποιοι μας τα έδωσαν απλόχερα. Η δικαιολογία ας μην τα έπαιρνες δεν είναι αρκετή.
Πάνω από όλα και όλους είναι το χρήμα που κάποιοι διαχειρίζονται κερδοσκοπώντας στην πλάτη των λαών, που καλούνται να πληρώσουν ακόμη και την διάσωση τους όταν κινδυνεύουν.
Οι λαοί μετατρέπονται σιγά σιγά σε σκλάβους που πρέπει να δουλεύουν μόνο και μόνο κάποιοι να συσσωρεύουν κέρδη πραγματικά ή ψεύτικα.
Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος, δεν γίνεται και δεν μπορεί πάντα να πληρώνει τη νύφη ο λαός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top