GuidePedia

0
Παρά τις διακηρύξεις του Ντερβίς Έρογλου ότι θα σεβαστεί την κοινή βάση των συνομιλιών και θα συνεχίσει απ’ εκεί που σταμάτησε ο Ταλάτ, ο κατοχικός ηγέτης ανατινάσσει, κυριολεκτικά, όσα συμφωνήθηκαν, μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ. Με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ,
την οποία συνέταξε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου, απαιτεί λύση στη βάση δύο κρατών, δύο λαών και δύο κυριαρχιών.
Στην επιστολή, η Τουρκία, διά του Έρογλου,ζητεί συνέχιση των εγγυήσεων του 1960 και ίση κυριαρχία των δύο λαών. Υποστηρίζει, επίσης, ότι υπάρχουν δύο χωριστές δημοκρατίες με τους δικούς τους θεσμούς και ζητεί καθορισμό χρονοδιαγράμματος για την εξεύρεση λύσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, καλεί τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και απαιτεί να υπάρξει νέα βάση των συνομιλιών, η οποία να βασίζεται «στη διζωνικότητα, την πολιτική ισότητα των δύο λαών καθώς και στο ισότιμο καθεστώς των δύο συνιστώντων κρατών, στο πλαίσιο ενός νέου συνεταιρισμού».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top