GuidePedia

0
Λευκωσία: Οι Εκκλησίες της μισής Κύπρου συλημένες, οι καμπάνες βουβές για 36 χρόνια στην (και Ευρωπαϊκή) Κύπρο του 21ου αιώνα. Η Ευρώπη… αγνοεί την τουρκική κατοχή της Κύπρου, οι ηγεσίες… κατανοούν και … παρανοούν, όμως οι Έλληνες της Κύπρου καρτερικά όταν λεν «Καλή Ανάσταση» εννοούν και «Καλή Λευτεριά»!


Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, τα κόμματα εύχονται στον κυπριακό λαό Καλή Ανάσταση και συνάμα, η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει και την ανάσταση της πατρίδα μας. Το ΑΚΕΛ στο πασχαλινό του μήνυμα αναφέρει ότι το Πάσχα είναι γιορτή της αναγεννημένης ελπίδας και της δικαιοσύνης. «Η πατρίδα μας για τριάντα έξι χρόνια τώρα βαδίζει το δρόμο της δοκιμασίας και αγωνίζεται για δικαίωση. Η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια κρατά ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη λύση. Λύση που να επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας. Λύση που να τερματίζει την κατοχή, τον εποικισμό και τις όποιες εξαρτήσεις από ξένους. Λύση που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων
των Κυπρίων, Ε/κ, Τ/κ, Αρμενίων. Μαρωνιτών και Λατίνων».

Ο ΔΗΣΥ, στο πασχαλινό του μήνυμα αναφέρει ότι ο κυπριακός ελληνισμός ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει το Πάσχα, καθώς ακόμα ο ίδιος περνά το δικό του Γολγοθά. «Ο κυπριακός ελληνισμός διαθέτει επιμονή, αγωνιστικότητα και προπάντων πίστη για να ξεπεράσει το Γολγοθά του. Με την απαιτούμενη ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού, με την προσήλωση όλων στον κοινό στόχο, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σίγουρο πως τον Γολγοθά θα διαδεχθεί επιτέλους η Ανάσταση, επανενώνοντας την πατρίδα μας».

Το ΔΗΚΟ, στο πασχαλινό του μήνυμα, αναφέρει ότι ενώ ο Χριστιανιμός και ο απανταχού της Γης ελληνισμός γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου και το Πάσχα των Ελλήνων ο κυπριακός
ελληνισμός συνεχίζει για 36 χρόνια την πορεία του προς το Γολγοθά, έχοντας στους ώμους το βαρύ σταυρό του δικού του μαρτυρίου. «Συνεχίζουμε με πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας, με πίστη στα δίκαια και τα δικαιώματά μας, την πορεία της διεκδίκησης και προσδοκούμε με αισιοδοξία την ημέρα της ανάστασης της Κύπρου και του λαού της».

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι με την ευκαιρία της κορυφαίας γιορτής της ορθοδοξίας, της Ανάστασης, απευθύνει σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό θερμές ευχές για κάθε ευτυχία, ευημερία και ανάπτυξη. «Σε αυτή τη γιορτή της λύτρωσης και της αισιοδοξίας ο λαός επαναβεβαιώνει την αμετάθετη απόφαση του να μη συμβιβαστεί με την κατοχή και με λύση που θα ισοδυναμούν με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. Ούτε με ρυθμίσεις που παραβιάζουν τις δημοκρατικές αρχές όπως η εκ περιτροπής προεδρία και η σταθμισμένη ψήφος».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top