GuidePedia

0
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων- Απετράπη χτύπημα την τελευταία στιγμή, σύμφωνα η αστυνομία - Βρέθηκαν προκηρύξεις και υλικά για βόμβες- Δείτε φωτογραφίεςΑνακοινώθηκε απο την αστυνομία οτι οι έξι συλληφθέντες κατηγοτρούνται για συμμετοχή στην Οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Πρόκειται για τους: Νίκο Μαζιώτη 39 χρόνων, Παναγιώτα Ρούπα 41, Ευάγγελο Σταθόπουλο 32, Χριστόφορο Κορτέση 31, Σαράντο Νικητόπουλο 32 και Κωνσταντίνο Γουρνά 30 χρόνων.


O εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης οτι στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια, βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας τα προσχέδια προκηρύξεων αφορούν στην επίθεση στο Χρηματιστήριο το Σεπτέμβριο του 2009 και τη μή ανάλυψη ευθύνης για την επίθεση στο Α. Τ. Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χειρόγραφα σχεδιαγράμματα αφορούσαν επίθεση που σχεδιαζόταν σε αστυνομική δύναμη στην οδό Πανόρμου, δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν οτι έχουν στην κατοχή τους ακόμη και τις μήτρες της σφραγίδας υπογραφής της οργάνωσης.


Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ακολούθησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Φούντα και διάφορες έρευνες στα σπίτια οπου διέμενε. Απο αυτές τις έρευνες, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, προέκυψαν συνομιλίες με κώδικες, ανάμεσα στους υπόπτους και φάνηκε οτι έπαιρναν ιδιαίτερες προφυλάξεις στις κινήσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι πως για να διανύσουν μια μικρή απόσταση διάρκειας 15 λεπτών, χρειάζονταν περίπου μία ώρα, αφού έκαναν κύκλους προκειμένου να βεβαιωθούν οτι δεν τους παρακολουθεί κανείς. Παράλληλα οι μονοκατοικίες σε Ν. Ιωνία και Γαλάζια Ακτή ήταν "περικυκλωμένες" απο καλαμωτές, ωστε κανείς να μήν έχει ορατότητα στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η αστυνομία αναζητά και έναν ενοικιαστή δύο σπιτιών που φαίνεται να χρησιμοποιούσαν τα φερόμενα ώς μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έφοδος των αστυνομικών στα σπίτια της Ν. Ιωνίας και της Γαλάζιας Ακτής έγινε αφού οι αστυνομικοί τα είχαν περικυκλώσει. Στη μονοκατοικία της Ν. Ιωνίας δύο άτομα βρίσκονταν μέσα και όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα δεν τους άνοιξε κανείς. Τότε εισέβαλλαν στο σπίτι και έπιασαν τους δύο ένοικους.

'Οπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης, τα ξημερώματα της ίδια ημέρας έγιναν τέσσερις προσαγωγές και κατ' οίκον έρευνες, κατα τις οποίες βρέθηκαν στοιχεία που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία. Οπως ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να φτάσει τα δέκα με δώδεκα άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κρατησε 4 ημέρες και θεωρείται σημαντική επιτυχία το γεγονός οτι δεν διέρρευσε το παραμικρό. Δέκα εισαγγελείς συμμετέχουν στην προανάκριση, με την εισαγγελέα πρωτοδικών, κ.Ελένη Ράικου, να εποπτεύει την έρευνα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις είπε πως "κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top