GuidePedia

0
Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου και ειδικότερα της επιτροπής που ελέγχει τα βιογραφικά των στελεχών που καταλαμβάνουν τις θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό έχει μπει ο διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Ε. Βασιλάκος.
Το συγκεκριμένο παλληκάρι, που έχει τοπο­θετηθεί επί εποχής Νουδούλας με πρόταση του πιο σκληρού κομματιού της Ρηγίλλης, παραμέ­νει στη θέση του αφού ο Ευ. Βενιζέλος έχει βρει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνεργασία μαζί του (τουλάχιστον μέχρι χώρα).

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει πληρο­φορίες για σημαντικές ελλείψεις στο βιογρα­φικό του – εδώ ντοκτορά, εκεί ντοκτορά; εδώ οι καλές δημοσιεύσεις, πού είναι οι δημοσιεύ­σεις; εδώ τα Κολούμπια και τα Γέιλ, βρε πού είναι οι διατριβές και τα πτυχία, όλα αυτά τα θολά έχουν μπερδέψει την αρμόδια επιτροπή. Εάν όλα αυτά ισχύουν και επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των κυβερνητικών στελεχών, τότε πού στο καλό πήγαν οι εξαγγελίες περί διαφά­νειας και διαδικασίας για επιλογή των αρίστων; Εκτός κι αν διατηρούν στη θέση του τον κ. Βασιλάκο γιατί, σύμφωνα με το βιογραφικό του, «είχε την ευθύνη για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του κυβερνητικού προγράμμα­τος της Ν.Δ…».

Ε, τότε μάλιστα. Είδαμε τα… χαίρια από το κυβερνητικό πρόγραμμα που εφάρμοσε η Ν.Δ. Αραγε ανάλογες θα είναι και οι… διορατικές προτάσεις του εν λόγω κυρίου για τα θέματα των εξοπλισμών;
Σύμφωνα, πάλι, με το βιογραφικό του, «έχει συγγράψει άρθρα και μελέτες σε θέματα οικονομικής πολιτικής και πολιτικής στρατη­γικής!… Επιτέλους λύθηκε ο γρίφος: θα είναιο «κρυφός άσος» του Βαγγέλη για να χαράξει την πολιτική στρατηγική του για το μέλλον.
Για να αφήσουμε την «ποντικίσια» πλάκα, να πούμε ότι ο Βενιζέλος δεν είναι από τους τύπους που «μπαίνουν στον κουβά» από τον οποιονδήποτε, και ως πολιτικός και καθηγητής γνωρίζει πολύ καλά ποιος πιθανόν το παίζει δόκτορας και «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Ας ψάξει λοιπόν τα ζητήματα, και κάθε απά­ντηση… συνταγματικώς ελεγμένη δεκτή.

Εφημερίδα: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top