GuidePedia

0
Μπροστά στην κεντρική γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα που έκρυβε το μεγαλύτερο- αν όχι ολόκληρο- μέρος του οπλοστασίου της τρομοκρατικής οργάνωσης βρέθηκε χθες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική. Σε ένα διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Υδρας και Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, το οποίο είχε νοικιαστεί στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα, εκρηκτικά, πυροκροτητές και μια σειρά ακόμη από ευρήματα.


Η βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα αναμένεται να δώσει οριστικά τις απαντήσεις για το πού έχει χρησιμοποιηθεί κάθε όπλο χωριστά και βεβαίως θα διαπιστωθεί αν περιλαμβάνονται κι άλλα «καθαρά» όπλα, όπως ήταν αυτά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο- κινητή γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στα ευρήματα της οδού Αιγίνης περιλαμβάνεται και το RΡG με το οποίο οι τρομοκράτες είχαν πυροδοτήσει τη ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Αμέσως μετά την εισβολή των αστυνομικών στη γιάφκα και με δεδομένο ότι βρέθηκαν εκρηκτικά εκκενώθηκε η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους.

Ο «Γριβοκωστόπουλος»
Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να φθάσουν στο μεγάλο και σημαντικότερο κομμάτι που έλειπε από το παλζ της εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα αναζητώντας πού θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί η τρίτη πλαστή ταυτότητα, με τα στοιχεία Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά, στην οδό Ανακούς στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη. Η πληροφορία που περίμεναν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έφθασε χθες το απόγευμα και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την έφοδο στο ύποπτο διαμέρισμα. «Εδώ είναι όλα. Εχουμε τα πάντα», ήταν το πρώτο σχόλιο των αξιωματικών που μπήκαν στο διαμέρισμα- γιάφκα.

Και μέσω ΤΑΧΙS
Για να φθάσουν έως εκεί, οι διωκτικές αρχές είχαν ζητήσει ακόμη και τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Μέσω του συστήματος Τaxis αναζητούσαν ενοικιαστή με το όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος. «Τις δύο πλαστές ταυτότητες τις χρησιμοποίησε για να νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Μήδειας 7 στην Κυψέλη και το πάρκινγκ της οδού Αντωνιάδου στον Καρέα. Συνεπώς κάπου χρησιμοποιήθηκε και η τρίτη ταυτότητα που βρέθηκε», έλεγε στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής. Και η Παρασκευοπούλου
Μέσω του Τaxis επίσης αναζητείται και ενοικιάστρια με το όνομα Βασιλική Παρασκευοπούλου όπως είναι τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία η Παναγιώτα Ρούπα νοίκιασε το σπίτι όπου έμενε στην οδό Ανθέων στα Καλύβια με τον Νίκο Μαζιώτη πριν από δύο χρόνια. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως στο παρελθόν είχε νοικιαστεί και άλλο διαμέρισμα με αυτά τα στοιχεία από τη Ρούπα, ενώ αναζητούνται στοιχεία για ακόμη τέσσερα άτομα των οποίων τα επίθετα η Αστυνομία βρήκε σε έναν από τους δύο σκληρούς δίσκους της οργάνωσης στο πορτ-μπαγκάζ του λευκού Lancia Dedra. Πρόκειται για στοιχεία από πλαστές ταυτότητες τις οποίες είχαν σκανάρει οι τρομοκράτες.

Σε 8 περιοχές
Μέχρι να φθάσει στον εντοπισμό της γιάφκας στην Κυψέλη, η Αντιτρομοκρατική είχε απλώσει τις έρευνές της σε 8 περιοχές της Αττικής αναζητώντας τουλάχιστον μία ακόμη γιάφκα της οργάνωσης, χωρίς να αποκλείουν πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν περισσότερα από δύο σπίτια για κρησφύγετά τους. Κυψέλη, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Αμπελόκηποι, Παγκράτι, Χαλάνδρι και Γαλάτσι χτενίζονταν από την Αστυνομία.

ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top