GuidePedia

0
Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου ο γραμματέας του ΕΣ, κ. Σ. Ξυνίδης δήωλσε: «Εμείς οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης».
«Ιδιαίτερα δύσκολη» και «αποφασιστική» χαρακτήρισε τη συγκυρία κατά την οποία διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του κινήματος Σ. Ξυνίδης, καθώς, όπως εξήγησε, αφενός πρέπει να ξεφύγουμε από τη δίνη της χρεοκοπίας και αφετέρου «η έξοδος να έχει τη σφραγίδα των δημοκρατικών αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ».


Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση έχουν δύο παραμέτρους: το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την κερδοσκοπική επίθεση.

«Όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι έχει τη σφραγίδα της ΝΔ», επισήμανε ο κ. Ξυνίδης αναφορικά με την πρώτη παράμετρο και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς άλλαξε χτες θέση, λέγοντας ότι η ευθύνη της ΝΔ είναι ότι δεν απέτρεψαν την πορεία της χώρας και πως για το πρόβλημα ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ στέρησε τη χώρα από κάποια πράγματα», ότι «την άφησε χωρίς πόρους, πρόσωπο και χρόνο».

«Δεν ήσασταν άβουλοι κ. Σαμαρά ήσασταν μοιραίοι», τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ για να προσθέσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει μια διπλή συγγνώμη στον ελληνικό λαό, τόσο για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας που δημιούργησε όσο και διότι «λιποτάκτησε»: «Γιατί ο κ. Καραμανλής δεν βαρέθηκε, αλλά φοβήθηκε», όπως είπε.

Πρόσθεσε, δε, ότι ελπίζει πως «θα βρουν το θάρρος να κάνουν αυτοκριτική, σήμερα στο συνέδριο».

Ο κ. Ξυνίδης ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ περίμενε μια πιο αποφασιστική Ευρώπη, εκείνη της αλληλεγγύης και όχι των ηγεμονιών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποδειχτεί πως η ΕΕ «είναι κάτι βαθύτερο από το άθροισμα αυτόνομων οικονομικών πολιτικών».

Επιπλέον, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τρεις σταθμούς, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια. Όπως σημείωσε, προϋπόθεση των δύο τελευταίων σταθμών είναι ο πρώτος και συμπλήρωσε ότι πρέπει να απαντήσουμε που θα βρει η χώρα τα λεφτά να δανειστεί και με τι επιτόκια.

Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι σε αυτή την πορεία «η κυβέρνησή μας πήρε μέτρα αναγκαστικά και άδικα», εξηγώντας ότι τα χαρακτήρισε ως τέτοια «γιατί υποχρεώθηκαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτοί που είχαν τη μικρότερη ευθύνη».

«Όμως οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας προς τους αδύναμους πολίτες», επισήμανε.

Ακόμη, αναφερθείς στο «σταθμό» της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κ. Ξυνίδης είπε ότι μια τέτοια κατεύθυνση δίνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε για να επισημάνει ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι να κάνουν πάρτι στην πισίνα».

«Κάποιοι διερωτήθηκαν αν το ΠΑΣΟΚ θα χάσει την ψυχή του. Εμείς λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βάλει την ψυχή του», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Εμείς οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ψηλά τον πήχη της κυβέρνησης».

«Καταφέραμε την οικονομική αυτοδυναμία μας»

Για την οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματος, που «ουσιαστικά την καταφέραμε», μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρ. Σπυρόπουλος κατά την τοποθέτησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο σύγχρονη δομή καταγραφής και παρακράτησης εισφορών από όλα τα κόμματα του σοσιαλιστικού στρατοπέδου στην ΕΕ, αναφέροντας ότι ήδη 150.000 μέλη έχουν την κάρτα μέλους, και πως στα επόμενα δύο χρόνια μπορούν να φτάσουν στα 250.000.

Επιπλέον, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι «ακόμα πιο συγκρατημένος» από τον προηγούμενο και πως θα αναρτηθεί μετά την έγκριση του σήμερα από το Σώμα.

Εξάλλου, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο κτήριο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο «γίνεται πραγματικότητα», και που αναμένεται στο τέλος του χρόνου να έχει παραδοθεί για τις οργανώσεις της πόλης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top