GuidePedia

0
Τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν αρκετά στελέχη της να πιστεύουν ότι υποφέρει από «σύνδρομο αυτοχειρίας». Ένας «αυτοκτονικός ιδεασμός» - για να θυμηθούμε και «αξέχαστα» περιστατικά της επικαιρότητας - που χωρίς προφανή λόγο έχει υποσκελίσει κάθε άλλη πρωτοβουλία της ΝΔ, σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό που πλέον φαίνεται α ενδιαφέρει πολλά στελέχη του κόμματος είναι το «ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών» και όχι η ανάκαμψη το συντομότερο δυνατόν. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει το ότι ακόμη και προσκείμενα στην ηγεσία στελέχη έχουν εμπλακεί σε μία ατελείωτη συζήτηση για το παρελθόν, ανοίγοντας συνεχώς νέες πληγές, αντί να κλείνουν τις προηγούμενες.

Είναι αλήθεια ότι σε μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, η κατάσταση αυτή στη ΝΔ βρίσκεται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα. Τα στελέχη του κόμματος, με τον απίστευτο εσωκομματικό καβγά τους τις τελευταίες ημέρες, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να «εξαφανίσουν» από το προσκήνιο της επικαιρότητας τις θέσεις της ΝΔ για το ξεπέρασμα της κρίσης. Ποια 23 «μέτρα-ανάσες» μπορούν να διασωθούν όταν οι «ατάκες» στα ραδιόφωνα δίνουν την εντύπωση αλληλοσπαραγμού;

Δυστυχώς, ακόμη και οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, όπως και οι νέες κρίσιμες επαφές που πρόκειται να έχει ο πρόεδρος του κόμματος εκεί σε λίγες ημέρες, σκιάσθηκαν από το «ρεσιτάλ» διενέξεων των τελευταίων ημερών. Φυσικά, το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Αλλά και οι κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα που θα έπρεπε να κυριαρχούν στην πολιτική δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε με στήριξη όπου απαιτείται είτε με κριτική όπου χρειάζεται, περιέπεσαν σε δεύτερη μοίρα. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη, πολλά από τα οποία ταλαιπώρησαν τη ΝΔ και στην κυβερνητική θητεία της, έχουν δώσει «ρεσιτάλ» τις τελευταίες ημέρες. Ή αλλιώς: έχουν «ξεσαλώσει»…

Δεν φταίει βέβαια ο πρόεδρος του κόμματος, για να είμαστε δίκαιοι, για την αναφορά π.χ. σε «σαβούρα», που τόση ενόχληση προκάλεσε ακόμη και σε δικούς του πιστούς του υποστηριχτές. Όμως αυτό είναι το πολιτικό δυναμικό της ΝΔ σήμερα… «Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει» που λέει και η παροιμία.

Έστω και τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν αμφιβάλλει ούτε για τις ικανότητές του ούτε για τις προθέσεις του. Αυτός άλλωστε ήταν που κατάφερε να προσελκύσει τον εκπληκτικό αριθμό των 800. 000 πολιτών στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ, οι οποίοι και τον ανέδειξαν στην ηγεσία της . Πρέπει όμως να ξεριζώσει το ταχύτερο δυνατόν τα «ζιζάνια» και να αφοσιωθεί στο έργο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Αυτό προέχει αυτή την στιγμή και όχι το συνεχές «αυτομαστίγωμα» για τα όποια λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top